Lansare de carte și recital de balet - Frumoasa din Pădurea Adormită

Lansare de carte și recital de balet - Frumoasa din Pădurea Adormită

Lansare de carte și recital de balet - Frumoasa din Pădurea Adormită

Humanitas Junior vă invită sâmbătă, 16 decembrie, ora 11.30, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea cărții „Frumoasa din Pădurea Adormită“ de Charlotte Gastaut, după un balet de M. Petipa și P.I. Ceaikovski. Vor vorbi: Marius Constantinescu și Lidia Bodea. Invitat special: Moș Crăciun.

Lansarea va fi urmată de un recital de balet oferit de Clara Drăghici / Școala „Pas Classique Ballet Studio“, profesoară Georgiana Stroe.

A fost odată o prințesă pe care o vrajă o cufundă într-un somn adânc. Doar sărutul unui prinț o va trezi...

O poveste care îi va încânta pe cei mici și le va reaminti de copilărie celor mari!

Această carte superbă, cu pagini aurii și ilustrații ca o dantelă fină, ne deschide poarta spre lumea feerică a basmului și a baletului Frumoasa din pădurea adormită.

La finele secolului al XIX-lea, directorul teatrelor imperiale din Rusia, îndrăgostit de cultura franceză, a plănuit punerea în scenă a unui balet în stilul somptuos al celor de la Versailles. A propus adaptarea Frumoasei din pădurea adormită, un basm scris de Charles Perrault în 1697, care avea şi o variantă de fraţii Grimm. Coregrafia i-a fost încredinţată lui Marius Petipa, maestru francez de balet stabilit în Rusia. În ceea ce priveşte muzica, directorul a apelat la cunoscutul compozitor Piotr Ilici Ceaikovski. Prima reprezentaţie a avut loc la 15 ianuarie 1890, la Sankt-Petersburg. De atunci, baletul s-a jucat de nenumărate ori. În 1989, coregrafia a fost parţial modificată de Rudolf Nureev, care a descris baletul drept expresia desăvârşită a dansului simfonic.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe