Prostul și escrocul. Mecanisme ale deformării în lumea de azi.

Prostul și escrocul. Mecanisme ale deformării în lumea de azi. Conferință susținută de Radu Paraschivescu în cadrul Festivalului „Despre lumea în care trăim”, urmată de un dialog cu Cătălin Striblea.

Prostul și escrocul. Mecanisme ale deformării în lumea de azi.

Conferință susținută de Radu Paraschivescu în cadrul Festivalului „Despre lumea în care trăim”, urmată de un dialog cu Cătălin Striblea.

Program integral Festivalul de Conferințe Despre lumea în care trăim

Trăim zile în care aproape oricine e dispus să creadă aproape orice. Parcă niciodată impostura şi candoarea nu s-au simţit mai bine împreună. Parcă niciodată absurdul, insanitatea şi ofensiva conspiraţionistă n-au avut o asemenea detentă. Iată de ce n-ar fi rău să vedem cum arată raportul dintre adevăr şi minciună. Dintre cercetare şi scorneală. Dintre cel care influenţează (să-i spunem influencer)şi cel care se lasă influenţat (să-i spunem influencee). În lumea în care totul e la un click distanţă, merită văzut cum arată mecanismele bunei informări şi capcanele în care putem cădea.

RADU PARASCHIVESCU este scriitor, traducător şi senior editor la Humanitas. Scrie romane (Fluturele negru, Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri, Cu inima smulsă din piept, Balul fantomelor) şi culegeri de povestiri (Bazar bizar, Aştept să crăpi, Am fost cândva femeie de onoare, Omul care mută norii). Eseul Ghidul nesimţitului i se vinde în peste 65.000 de exemplare. Îşi strânge textele despre România în volume ca Maimuţa carpatină, Două mături stau de vorbă, Dintre sute de clişee, Orice om îi este teamă, În lume nu-s mai multe românii sau Vitrina cu şarlatani. Coordonează volumele colective Răcani, pifani şi veterani şi De la Waters la Similea. Are peste 115 traduceri din Julian Barnes, Salman Rushdie, Jonathan Coe, James Salter, William Golding, John Steinbeck, George Saunders, Stephen Fry, Nick Hornby, Kazuo Ishiguro, David Lodge, Martin Amis etc. Este prezent în 20 de volume colective (Intelectuali la cratiţă, Cartea cu bunici, Cum să fii fericit în România, Bucureştiul meu, Iubire 13, Scriitori la poliţie, Poveşti de dragoste la prima vedere, Selfie, Casele vieţilor noastre, Liber amicorum, Ce poţi face cu două cuvinte etc.). Vrea mereu în Italia. Sau în Franţa. Sau în ambele.

CĂTĂLIN STRIBLEA lucrează în presă de aproape 30 de ani. A făcut televiziune, dar rămâne cu siguranță om de radio. Astăzi îl găsiți la Radio Europa FM, unde realizează emisiunea România în Direct și Interviurile de Zece. E prezent aproape zilnic pe blogul său „striblea.ro“, iar mai nou realizează podcastul Vorbitorincii, alături de Radu Paraschivescu.

Descoperiţi aici şi alte conferinţe din cadrul Festivalului Despre lumea în care trăim”.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe