fbpixel
Skip to main content

eXplore festival #14: Cerul poeților dispăruți

eXplore festival #14: Cerul poeților dispăruți

  • Instalație de artă, performance, poemusic // Artist: Mugur Grosu
  • 28 septembrie 2019, ora 19:30 
  • Adresă: WASP Working Art Space and Production (Str. Ion Minulescu 67-93, corp E, etaj 2, sector 3, Bucuresti) 

Mugur Grosu va prezenta instalația cinetică „Cerul poeților dispăruți” la eXplore festival #14 - Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival, cel mai important eveniment din România și estul Europei dedicat dansului contemporan și performance-ului.

Aceasta este realizată din circa 150 ambalaje PET reciclate, decupate și îndoite astfel încât să alcătuiască imaginea stilizată a unor păsări / cărți transparente. Pe ele sunt lipite textele a 22 de poeți contemporani recent dispăruți, în ultimul sfert de veac – unii foarte iubiți / cunoscuți, alții emergenți / subversii / prea puțin cunoscuți.

Instalația este completată de un performance cu muzică live, improvizații și recitative din textele celor 22 de autori. Mugur a mai pus în scenă proiecte similare (dar cu propriile texte) la diverse ediții ale Festivalului Internațional de Poezie București sau ale festivalului Dobrojazz. În luna noiembrie 2019, el a fost invitat să susțină un performance de poezie, muzică & video art în deschiderea festivalului fEastTheatre din Londra.

Mugur Grosu aduce împreună poezia, arta și muzica într-o formulă sincretică, prin instalații și prin performance, dincolo de clișee. Scriitor și artist născut în Constanța și stabilit în București, a învățat să înoate și să cânte la pian înainte de-a învăța să scrie și să citească: la 5 ani lua primele lecții de pian și începea să frecventeze clubul de jazz al lui Harry Tavitian – care avea să-i devină mentor și prieten.

A publicat 6 cărți de poezie și literatură experimentală și e prezent în 20 de antologii, dintre care 3 internaționale. Începând din 1993, a expus în varii galerii de artă, muzee și spații publice.

În ultimii ani, s-a întors la prima pasiune, ca performer în proiecte experimentale ce combină muzica și literatura, inițial cu propria trupă Upanishadows (http://upanishadows.independent.ro), apoi în diverse proiecte colective sau solo.

 

eXplore festival #14

Producători: Asociația 4Culture și WASP Studios

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Institutul Geologic al României – Muzeul Național de Geologie, Muzeul de Artă Craiova

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, Feeder, IQads, România Pozitivă

www.waspmagazine.com

www.exploredancefestival.ro

www.4culture.ro

we also recommend

Condu un Ferrari 458 o zi intreaga in Italia
voucher valabil 12 luni de la achiziție
Condu un Ferrari 458 o zi intreaga in Italia


Siena, Italia