Eshkol Nevo, cea mai importantă voce a noii generații de scriitori israelieni, vine la București

Eshkol Nevo, cea mai importantă voce a noii generații de scriitori israelieni, vine la București Lansarea romanul „Trei etaje“

Eshkol Nevo, cea mai importantă voce a noii generații de scriitori israelieni, vine la București

Lansarea romanul „Trei etaje“

Editura Humanitas Fiction vă invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) miercuri, 15 noiembrie, ora 19, la o întâlnire cu Eshkol Nevo, cea mai importantă voce a noii generații de scriitori israelieni, prilejuită de lansarea romanului Trei etaje, recent apăarut în colecția „Raftul Denisei“ la Editura Humanitas Fiction, în traducerea excelentă a Ioanei Petridean.
Vor participa, alături de autor, scriitorii și jurnaliștii Marius Constantinescu și Cristian Pătrășconiu. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Ambasada Israelului în România, cu sprijinul Elal Israel Airlines. Accesul la eveniment este gratuit, în baza unei rezervări prealabile prin eventbook.

Romanul Trei etaje, bestseller în Israel de la publicare, în 2015, son­dează abisurile relațiilor umane, de la iubire la trădare, de la suspici­une la nevoia de apropiere, de la devotament la dependență. Eshkol Nevo mărturisea că ideea de la care a pornit în roman i-a venit, pe de o parte, de la Căderea lui Albert Camus, iar pe altă parte de la celebra melodie a lui Phil Collins In the Air Tonight.

Un cartier elegant din Tel Aviv, un bloc con­struit pe trei etaje, trei familii locuind pe cele trei paliere diferite ale acestuia, trei perso­naje conturându-se ca personalități distincte, trei povești și tot atâtea pretexte pentru Eshkol Nevo de a explora cele trei instanțe ale psihi­cului uman și de a repune pe tapet, într-o mani­eră inedită, o celebră teorie freudiană.

Eshkol Nevo este un maestru al soliloc­viu­lui. În romanul Trei etaje forța lui Nevo rezidă în vocile lui. Cu un admirabil talent mimetic, cu un delicat simț al empatiei, este un geniu al felului în care își pune personajele să vor­bească, le distinge unele de altele, le izolează și le înțelege în intimitatea lor.“

La Lettura, Corriere della Sera

Eshkol Nevo s-a născut la Ierusalim în 1971. A studiat copywriting la Colegiul Tirza Granot și psihologie la Universitatea din Tel Aviv. Astăzi deține cea mai mare școală privată de creative writing din Israel și este considerat mentorul unei generații de scrii­tori în formare. Toate romanele sale sunt bestselleruri în țara natală, iar două dintre ele, Prima dorință la dreapta și Trei etaje au fost dramatizate. Publicate în tra­du­cere la mari edituri din peste zece țări (Gallimard, Neri Pozza, dtv, Chatto & Windus etc.), cărțile sale au fost premiate atât în Israel, cât și în străinătate. Roma­nele Neuland și Ultima mikvah din Siberia au fost recompensate cu Premiul Steimatzky, Patru case și-un alean a fost finalist, cu titlul Homesick, la prestigiosul Independent Foreign Fiction Prize în 2009, Prima dorință la dreapta a fost finalist, cu titlul Wir haben noch das ganze Leben, la Kritikerpreis der Jury der Jungen Kritiker în 2011. Neuland a fost de asemenea inclus pe lista Books of the Year in Translation a cotidianului The Independent în 2014. Eshkol Nevo a primit medalia de platină și medalia de aur ale Aso­ciației Editorilor din Israel (2005, 2006, 2008, 2011, 2014, 2015), Premiul FFI-Raymond Wallier (în cadrul Salonului de Carte de la Paris, 2008), Premiul ADEI-WIZO (Italia, 2011).

 

Romanul Trei etaje este recomandat de Bookhub și DigiFm.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


Anatomia Unei Plecari DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Anatomia Unei Plecari
DVD - One World Romania
Scoala Noastra DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Scoala Noastra
DVD - One World Romania
Champagne Flight cu elicopterul de Valentine’s Day
10:00 - Friday, 14 February
Champagne Flight cu elicopterul de Valentine’s Day
Cluj-Napoca
Zbor cu elicopterul, cadou de Valentine’s Day
10:00 - Friday, 14 February
Zbor cu elicopterul, cadou de Valentine’s Day
Oradea