fbpixel
Skip to main content

Despre pierdere în viața celor mici: Întrebări și puncte de plecare în gestionarea fricilor lor de către părinți

Despre pierdere în viața celor mici: Întrebări și puncte de plecare în gestionarea fricilor lor de către părinți Întâlnirile de joi Humanitas Parenting de la Librăria Humanitas Lipscani 42

Despre pierdere în viața celor mici: Întrebări și puncte de plecare în gestionarea fricilor lor de către părinți

Întâlnirile de joi Humanitas Parenting de la Librăria Humanitas Lipscani 42

Vă invităm la „Întâlnirile de joi Humanitas Parenting“ de la Librăria Humanitas Lipscani 42, prilejuite în luna noiembrie de apariția volumului „Vrem să știm ca să creștem mari“ de Carine Simonet, cu ilustrații de Isabelle Maroger.

Tema celei de-a doua întâlniri care va avea loc joi, 24 noiembrie, ora 19.00, este „Despre pierdere în viața celor mici: Întrebări și puncte de plecare în gestionarea fricilor lor de către părinți“.

Invitată: Sabina Strugariu, psiholog și psihoterapeut cu specializare în psihoterapie pozitivă și integrative

Vrem să știm ca să creștem mari. 60 de întrebări ale copiilor despre viaţă, 60 de răspunsuri pentru întreaga familie de Carine Simonet

Oare o să reușesc în viață? De ce mi-e frică să nu iau note proaste? De ce trăim? De ce se despart părinții mei? O să fiu urât când o să cresc mare? Ce înseamnă frate vitreg?

Copiii descoperă lumea și cresc cu ajutorul întrebărilor pe care și le pun lor înșiși și părinților lor. Mai grele, mai ușoare, mai grave, mai amuzante, smulgând un surâs sau o lacrimă, întrebările celor mici sunt tot atâtea ferestre către mintea și inima lor.

Carine Simonet, psiholog cu practică îndelungată, le răspunde cu inteligență și tact, dozând cu pricepere seriozitatea și umorul, și construind astfel punți între copiii și părinții cărora le este recomandată această minunată carte.

 Fiecare întrebare din cartea aceasta este prezentată pe o pagină dublă, iar explicațiile-cheie sunt scoase în evidență cu litere îngroșate. Temele abordate pot fi identificate după culoarea cores­punzătoare din partea de sus a paginii. Între acestea, autoarea acordă o atenție aparte familiei, prieteniei, școlii, sentimentelor, credințelor și temerilor, vieții în societate. La finalul cărții veți găsi indici tematici, organizați după teme majore și cuvinte-cheie.

 „Sunt psiholog și lucrez cu copii ca tine de douăzeci și cinci de ani. Răspunsurile pe care ți le propun sunt cele pe care le-aș oferi și micilor mei pacienți în timpul întâlnirilor noastre. Sunt un punct de plecare, pentru ca fiecare să-și poată găsi propriul răspuns. Pentru ca tu și părinții tăi să continuați să vă puneți întrebări.“ —  CARINE SIMONET

Cartea este disponibilă în librării și on-line aici: https://humanitasjunior.ro/carte/vrem-sa-stim-ca-sa-crestem-mari

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe