CorpuSchool #4

CorpuSchool #4

CorpuSchool #4

LINOTIP lansează CorpuSchool #4  - un modul intensiv de dans contemporan, adresat dansatorilor amatori și semi profesioniști, care au participat la minim 3 workshop-uri de dans și doresc să-și dezvolte cunostințele acumulate. 

CorpuSchool ediția a 4-a va fi coordonat de coregrafii Ioana Marchidan și Arcadie Rusu și va fi structurat pe mai multe tipuri de studii, acoperind o metodă mai complexă și diferită de pregatire și creație, care se va culmina cu experiența de a performa și dansa pe scenă în fața publicului. 

Cum?

Participanții au ocazia de a aprofunda diverse procedee de construcție a unor momente scenice. Prin cunoașterea și înțelegerea tehnicilor de bază a limbajelor scenice, felul în care acestea se pot îmbina, precum: improvizația și creația în dansul contemporan, tehnici de partnering, floorwork, sau actorie și procesul creativ în relație cu textul, coregrafii de grup, individuale și mecanisme de exprimare prin gest și mișcare.

Ioana Marchidan și Arcadie Rusu colaborează și crează împreuna și separat de peste 16 ani.În urmă cu 8 ani au fondat LINOTIP Centru Independent Coregrafic, în epicentrul cartierului creativ, la Palatul Universul, locul care găzduiește spectacole, workshop-uri de dans pentru profesioniști și începători, dar și evenimente inedite alături de alți oameni creativi.În 2017, Echipa LINOTIP este premiată de UNACOR cu Diploma de Excelențăpentru crearea Centrului Independent Coregrafic LINOTIP.În 2019, echipa LINOTIP este premiată în gala AFCN pentru antreprenoriat cultural.În 2020, echipa LINOTIP primește premiul UNITER pentru vizibilitatea adusă Dansului Contemporan.În 2021, Ioana este premiată de CNDB pentru contribuția adusă la construcția Dansului Contemporan.În 2022, Arcadie este premiat de CNDB pentru contribuția adusă la construcția Dansului Contemporan.

De-a lungul timpului, Arcadie și Ioana au ținut ateliere de partnering, dar și individuale, îmbinând mai multe tipuri de tehnici și metode de creație. Sunt coregrafi permanenți la LINOTIP, rămânând conectați prin creațiile lor, care se definesc prin stiluri și abordări total diferite.

Modulul se va încheia cu o prezentare finală, în regim de spectacol, oferind participanților experiența de a performa pe scenă. Ultima zi va fi dedicată repetiției tehnice (lumini și sunet), repetiției generale în “costume” și prezentării momentului artistic în fața publicului invitat.

CorpuSchool #4 se va desfășura in perioada 19 februarie – 16 martie, pe o perioadă de 4 saptamâni.În fiecare săptămână vor fi 3 zile de studii și creație: Luni, Miercuri și Vineri, în intervalul 18:00-21:00.Ziua de sâmbăta, 16 Martie, va fi rezervată pregătirilor finale și prezentării spectacolului creat în timpul modulului.

Program:

Săptămana 1: 19, 21, 23 Februarie 18:30-21:30

Săptămana 2: 26,28 Februarie, 1 Martie 18:30-21:30

Săptămana 3: 4,6,8 Martie 18:30-21:30

Săptămana 4: 11,13,15 Martie 18:30-21:30

16 martie: Repetiții -pregătiri 10:00-14:00 / Spectacol 15:00

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe