Lansare de carte: „Concert la sfârșit de iarnă” de Ismail Kadare

Lansare de carte: „Concert la sfârșit de iarnă” de Ismail Kadare

Lansare de carte: „Concert la sfârșit de iarnă” de Ismail Kadare

🔜📚𝐌𝐢𝐞𝐫𝐜𝐮𝐫𝐢, 𝟏𝟒 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗.𝟎𝟎, Editura Humanitas Fiction vă așteaptă la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului 𝑪𝒐𝒏𝒄𝒆𝒓𝒕 𝒍𝒂 𝒔𝒇𝒂̂𝒓𝒔̦𝒊𝒕 𝒅𝒆 𝒊𝒂𝒓𝒏𝒂̆ de 𝐈𝐬𝐦𝐚𝐢𝐥 𝐊𝐚𝐝𝐚𝐫𝐞, apărut în colecția „Raftul Denisei“ în traducerea lui Mihnea Gafița.
🔹🔸🔹

𝐒𝐜𝐫𝐢𝐬 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝟏𝟗𝟕𝟖−𝟏𝟗𝟖𝟏 𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭 𝐮𝐧𝐚 𝐝𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐜𝐚𝐩𝐨𝐝𝐨𝐩𝐞𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐥𝐮𝐢 𝐈𝐬𝐦𝐚𝐢𝐥 𝐊𝐚𝐝𝐚𝐫𝐞, 𝑪𝒐𝒏𝒄𝒆𝒓𝒕 𝒍𝒂 𝒔𝒇𝒂̂𝒓𝒔̦𝒊𝒕 𝒅𝒆 𝒊𝒂𝒓𝒏𝒂̆ 𝐧𝐮 𝐚 𝐩𝐮𝐭𝐮𝐭 𝐟𝐢 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝟏𝟗𝟖𝟖, 𝐥𝐚 𝐭𝐫𝐞𝐢 𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐮𝐩𝐚̆ 𝐦𝐨𝐚𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐥𝐮𝐢 𝐄𝐧𝐯𝐞𝐫 𝐇𝐨𝐝𝐣𝐚, 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭 𝐬𝐮𝐛𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐯, 𝐬𝐚𝐫𝐜𝐚𝐬𝐭𝐢𝐜, 𝐚𝐧𝐭𝐢𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭.
🔹🔸🔹
Participă:
𝐌𝐚𝐠𝐝𝐚 𝐆𝐫𝐚̆𝐝𝐢𝐧𝐚𝐫𝐮, jurnalist, 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐮𝐬 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮, traducătorul romanului,  și 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐏𝐫𝐞𝐝𝐚, scriitor și politolog. Moderatorul întâlnirii va fi 𝐃𝐞𝐧𝐢𝐬𝐚 𝐂𝐨𝐦𝐚̆𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮, Director al Editurii Humanitas Fiction.

Evenimentul va avea loc în prezența E.S. Doamna 𝐄𝐧𝐤𝐞𝐥𝐞𝐝𝐚 𝐁𝐚𝐝𝐮𝐧𝐢 𝐌𝐞𝐫𝐤𝐮𝐫𝐢, Ambasadorul Republicii Albania în România.
--
✅Accesul este gratuit, în baza unei rezervări prin #eventbook, în limita locurilor disponibile.
---

A spune despre acest roman că evocă ruptura dintre Tirana și Beijing din anii 1970 ar fi exact, dar insuficient. În jurul acestui eveniment, Kadare desfășoară o compoziție imensă și fascinantă, unde viața de zi cu zi sub șapa de plumb comunist, intrigile din eșaloanele înalte ale partidului, satira nemiloasă la adresa maoiștilor occidentali, destinele încrucișate ale mai multor personaje ne duc de la farsă la tragedie, de la psihologie la metafizică, pe un fundal de istorie tumultoasă, shakespeariană.
---
În 1967, Kadare face o călătorie la Beijing și la Shanghai, în plină Revoluție Culturală. Ia parte la un banchet dat de Zhou Enlai, în prezența lui Mao Zedong, a soției acestuia și a lui Lin Biao. Actori decisivi pentru istoria micii Albanii în deceniul al șaptelea, și deopotrivă ai viitorului său roman, sunt în fața sa. În China, literatura e condamnată, iar Kadare, asemenea unuia dintre viitoarele sale personaje, se întoarce în țara natală cuprins de frigul unor presentimente grele. Acesta este punctul de plecare al romanului construit în jurul surorilor Krasniqi, Silva și Ana, în care alegoria politică acompaniază fresca socială, proza intimistă pe cea fantastică, iar satira povestea de dragoste.
---
Evenimentul va fi difuzat și #𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 pe pagina de noastră de 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤 – 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐅𝐢𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧 și pe 𝐘𝐨𝐮𝐭𝐮𝐛𝐞 –𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬.
---
🛒Volumul este disponibil pe #LibHumanitas:
https://www.libhumanitas.ro/concert-la-sfarsit-de-iarna-ismail-kadare-fi000796-1.html.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe