CARTIERUL ELISABETIN – O LUME ÎNTR-UN CUFĂR

CARTIERUL ELISABETIN – O LUME ÎNTR-UN CUFĂR Spectacol de dans cu utilizarea tehnologiei digitale

CARTIERUL ELISABETIN – O LUME ÎNTR-UN CUFĂR

Spectacol de dans cu utilizarea tehnologiei digitale

Clubul de Dans Sportiv Magnum Team continua proiectul cultural intitulat Patrimoniul Timișoarei în pași de dans, derulat în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara și Muzeul Național al Banatului, prin care își propune să pună în evidență patrimoniul cultural din cartierele istorice ale orașului. 

Show-ul va îmbina dansul cu tehnologia, prin componentele de realitate virtuală și augmentată,  va avea loc în cartierul Elisabetin și se va concentra pe povestea doamnei Netti Diel (1894 – 1982), soția medicului dr. Ludwig Diel.  Expoziția „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara. Cartierul Elisabetin și Netti dr. Diel – O lume într-un cufăr” , organizată de Muzeul Național al Banatului și Universitatea Politehnica Timișoara, în 2020, care a avut la bază manuscrisul Jurnal de familie al doamnei prof.dr.Pia Brînzeu a fost punctul de plecare al acestui spectacol. 

Antonia Schirmer, numită în familie Netti, s-a născut la Innsbruck, a divorțat de primul soț, după ce s-a îndrăgostit de tânărul medic Ludwig Diel, în spital, în timpul Primului Război Mondial. În urma căsătoriei cu acesta se stabilește în Jimbolia, iar în 1923 se mută la Timișoara, unde va înființa Sanatoriul Bănățean, alături de medicii Josephi și Miletics.   

Momentele de dans descriu povestea a trei femei, trăitoare în epoci istorice foarte diferite: Timișoara interbelică (Netti), Timișoara în anii comunismului (Carla) și Timișoara postdecembristă (Pia).

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend