O CĂLĂTORIE CARTOGRAFICĂ PRIN ȚARA ROMÂNEASCĂ LA MIJLOCUL SECOLULUI AL XIX-LEA

ATLAS. Conferințele MNHCV
O CĂLĂTORIE CARTOGRAFICĂ PRIN ȚARA ROMÂNEASCĂ LA MIJLOCUL SECOLULUI AL XIX-LEA ATLAS. Conferințele MNHCV

O CĂLĂTORIE CARTOGRAFICĂ PRIN ȚARA ROMÂNEASCĂ LA MIJLOCUL SECOLULUI AL XIX-LEA

ATLAS. Conferințele MNHCV

Pe 10 iunie 2021, ora 18.00, vă așteptăm la o nouă conferință online: O călătorie cartografică prin Țara Românească la mijlocul secolului al XIX lea, susținută de dr. Cezar Buterez, cadru didactic în cadrul Facultății de Geografie a Universității București.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi deține un exemplar dintr-o hartă intitulată General-karte des Fürstenthums Walachei, realizată de K.K. Militärisch Geografische Institut din Viena, la scara 1:288.000 în anul 1867. Conținutul său reprezintă o compilație a informațiilor cuprinse pe hărți austriece la scări mai mari, însă oferă un tablou reușit al unei țări aflate atunci la începutul procesului de modernizare. Pornind de la această hartă, prezentarea ne invită la o călătorie imaginară prin județele Țării Românești, pentru a afla poveștile unor locuri cunoscute și mai puțin cunoscute. Va oferi prilejul să reflectăm asupra hărților ca o resursă de mare preț în încercarea de a înțelege realitatea geografică de ieri și de astăzi.

Cezar Buterez este doctor în geografie umană din 2015 și activează în cadrul Facultății de Geografie – Universitatea din București. Domeniile sale de interes sunt geografia istorică, geografia culturală, toponimia, cartografia și sistemele informaționale geografice. A început să colecționeze hărți și atlase înainte să împlinească vârsta de școală și, de atunci, nu le-a mai părăsit niciodată. În prezent, este implicat în mai multe inițiative și proiecte pentru conservarea digitală și accesul liber la hărți și date geografice cu privire la teritoriile locuite de români.

În acest moment, nu avem programată nicio reprezentație viitoare.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe