Atelier animație stop-motion cu Damian Groves

Atelier animație stop-motion cu Damian Groves Animest.17

Atelier animație stop-motion cu Damian Groves

Animest.17

Interval: 10:00 - 12:30

Locația: Refugiu Urban (Palatul Universul)

Participanți: maximum 12 copii de 5-12 ani per atelier


 

Un atelier intensiv, organizat în parteneriat cu Editura Arthur și Magazine certificate LEGO unde copiii vor face cunoștință cu animația stop-cadru (stop-motion animation), învățând cum să spună o poveste cu personaje create de ei înșiși, din materiale care le sunt la îndemână mereu: piese LEGO, hârtie colorată, plastilină, obiecte uzuale. Narațiunile cinematografice pot fi inspirate de Aventurile Micului Nicolas și ale prietenilor lui și din lumea poveștilor LEGO.
Personajele vor prinde viață sub lentila tabletei, cu ajutorul căreia copiii vor crea un scurt film animat. Toate cunoștințele dobândite la atelier pot fi repetate ulterior acasă, alături de întreaga familie.

Prețul biletului include un bilet la proiecția filmului Micul Nicolas” ce va avea loc pe data de 15 octombrie la Cinemateca Eforie, carte cadou din partea editurii Arthur și un set de construcție cu piese LEGO din partea Magazinelor Certificate LEGO.

Atelierul este organizat cu sprijinul Groupama Asigurări.

Ce învață copiii la atelier:

  • noțiuni de bază despre principiile animației folosind stații de lucru cu piese LEGO, plastilină și personaje din hârtie
  • cum să creeze personaje și cum să spună povești prin imagini;
  • să facă fotografii cu tableta și să își dezvolte gândirea vizuală;
  • să colaboreze cu alţi copii.Structura atelierului:

  • Ne cunoaștem
  • Povestim despre ce înseamnă animație stop-motion
  • Învățăm cum să transformăm o poveste în scenariu
  • Ne imaginăm și creăm personaje
  • ACȚIUNE! Animăm personajele cu ajutorul telefonului mobil sau tableteiCINE ESTE DAMIAN GROVES:

Damian Groves este regizor, scenarist și producător. Interesat de arta storytelling-ului de la o vârstă fragedă, Damian și-a găsit vocea în cinematografie iar pasiunea l-a dus în România, unde împreună cu fratele său, Anton Groves și alți cineaști înființează casa de producție Studioset. Împreună au spus de-a lungul timpului povești prin reclame, videoclipuri muzicale și filme, câștigând o selecție de premii internaționale, inclusiv la Festivalul de Film de la Cannes sau London BFI. Ultimul său film de animație scurt metraj, „Opinci”, a câștigat marele premiu la Festivalul Internațional de Film Clermont Ferrand, în 2020.

Adresele de e-mail atașate contului de eventbook vor fi folosite pentru trimiterea de notificări și detalii aferente workshop-urilor.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe