fbpixel
Skip to main content

Progressive Soldiers: Red Magnetic | Axial Lead | Subliminal Damage

Progressive Soldiers: Red Magnetic | Axial Lead | Subliminal Damage +Tribut Tool

Progressive Soldiers: Red Magnetic | Axial Lead | Subliminal Damage

+Tribut Tool

Pe 15 mai, Jurnal ROCK te invita la un eveniment tematic 100% progressive, 100% românesc. Soldatii care vor "marsalui" sub indrumarea unor tonalitati de prog rock sau prog metal sunt Red Magnetic, Axial Lead si Subliminal Damage (+ Tribut Tool alaturi de Constantin - Reflections of Reality). incepând cu playlist-ul de dinaintea concertelor si cel de la afterparty-ul ce va urma dupa un jam session sanatos in cadrul caruia trupele se vor dezlantui liber aducând un omagiu acestui gen muzical, si pâna la setlist-ul pe care trupele il pregatesc cu dedicare, seara va fi dedicata progressive-ului. Scrieti si traiti istoria progressive-ului in România alaturi de Red Magnetic, Axial Lead si Subliminal Damage. Join the progressive soldiers!

Biletele costa 15 lei în presale pe Eventbook.ro, la Question Mark, librariile Kyralina si Anthony Frost si 20 de lei în seara concertului, la intrare.
Open doors: 20:00

Perseverenta si visatoare fara cusur, trupa Red Magnetic a lansat mai multe materiale discografice de-a lungul carierei, cel mai recent fiind daruit spre ascultare chiar anul trecut: “The Second Shadow”. Red-ul sfideaza brav legile muzicii si strabate ritmic anii trecatori cu o pofta nesfârsita de mai mult. imbinând un prog rock delicat introdus in scena printr-o acustica meditativa, un instrumental alternant, fara margini stilistice si adâncit in idealul lui Petrucci, dar echilibrat de o voce feminina care imblânzeste contrastul dinamic dintre sectiunile acustice si cele electrice, Red ofera in dar ascultatorilor o experienta unica. 

Axial Lead este un triumf al inventivitatii si al unor idei himerice nu doar din punct de vedere muzical, ci liric si visual, care ne creeaza de la zero de-a lungul albumului lor, “of infamous credentials” , o noua lume, cu personaje fictive sau cât se poate de usor de regasit in oricare dintre noi, care se lupta cu monstri pe cât de metaforici, pe atât de ancorati in realitate. Axial Lead promite o calatorie memorabila prin universul gândurilor lor prin care, atipic, se tese o pânza in care iti prinzi urechile in mod constient, si in care vei descoperi toate elementele unui prog de exceptie: o voce calda, pliabila pe orice schimbare de ritm, solo-uri si riff-uri care incorporeaza mii de influente si o evolutie armonica care te transforma intr-un prizonier benevol. 

Subliminal Damage si-a luat avântul in 2012 din frumusetea linistitoare a Iasiului, ascultatorul putând regasi in pântecele ei un amalgam furtunos de genuri muzicale. Trecutul muzical divers colorat este cel care da plusul de creativitate trupei. Ascultând compozitiile celor de la Subliminal Damage vei trai experienta unei calatorii enigmatice si experimentale prin breakdown-uri si complexe tehnici progresive, fuziuni de idei iesite din tipar si redate printr-un distors si high gain patrunzator si solo-uri extinse care te plimba prin poliritmi ce te trimit cu gândul la Meshuggah, Tool sau Mastodon. in seara concertului, ei vor fi insotiti de Constantin (Reflections of Reality) pentru a pune in scenã un adevarat tribut Tool.

Organizat de Jurnal Rock si Question Mark.
Artwork si afis realizat de Radu Damian.

-----

Prin Eventbook.ro poti comanda bilete oriunde in tara in sistem print-at-home, platind cu cardul, cash la orice oficiu Posta Romana sau Banca Transilvania sau ramburs. 

Biletele fizice pot fi cumparate si de la Librăria Engleza "Anthony Frost" (Calea Victoriei nr. 45) sau de la Libraria Franceza "Kyralina" (George Enescu nr. 8) sau comandate online cu livrare prin curier oriunde in tara.

Stay Up To Date With Your Favorite Events