fbpixel
Skip to main content

ZĂNATEC. Expoziție contemporană de muzică clasică

ZĂNATEC. Expoziție contemporană de muzică clasică

ZĂNATEC. Expoziție contemporană de muzică clasică

Vă propunem o experiență unică, o ”classical music summer night” neconvențională și vizuală în același timp, în atmosfera de ”grădină de vară” oferit de curtea interioară a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei.

Evenimentul face parte din proiectul ZĂNATEC și este, practic, o modalitate neconvențională și dedicată spațiului urban de abordare a clasicului. Formula reunește muzicieni și instrumentiști în diverse aranjamente, arhitecturi și scopuri. De cele mai multe ori, sunt puse în valoare spațiile noi, cât mai diferite, deoarece și modalitatea de prezentare este una mai diferită decât ceea ce presupune un recital clasic. Este, mai degrabă, un seminar muzical, o experiență care îmbină muzica și performance-ul vizual, oferind, în același timp explicații publicului. Publicul ia parte activ la eveniment, prin incursiuni în diverse momente din istoria muzicii, creându-se diverse punți între ce era ieri și ce e azi, fie din punct de vedere al instrumentelor, fie din perspectiva efectelor sonore.

Programul serii va conține lucrări de Beethoven și Shostacovich și va include o parte de proiecții și de lumini, conceptualizate de artistul intermedia din cadrul proiectulu, Cristina Pop-Tiron.

Interpretează artiștii:

Ana Teodora Buia

Sonia Vulturar

Mihai Oșvat

Adela Hania Moldovan

Preț bilet: 50 lei, prin platforma eventbook.ro.

În prețul biletului este inclusă o vizită a expozițiilor MNIT, care se poate face până la finalul lunii iulie, pe baza biletului de la concert.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe