Ulrich Drechsler's LIMINAL ZONE

Ulrich Drechsler's LIMINAL ZONE la Jazz Fan Rising CLUJ

Ulrich Drechsler's LIMINAL ZONE

la Jazz Fan Rising CLUJ

Un proiect fabulos al lui Ulrich Drechsler, adus la Cluj direct de pe scena faimoasei Musik Verein din Viena.

Este vorba de Liminal Zone, iar aici totul este posibil. Vocea radiantă a lui Özlem Bulut, soprana de coloratură turcă cu rădăcini kurde, poate atinge orice ascultător în adâncurile sufletului. Ea învăluie sunetul plin și elegant al unui trio magnific: basul lui Oliver Steger, peste percuțiile lui Raphael Keuschnigg, strălucitor prin pasiune și creativitate, alături de pasajele de virtuozitate ale pianistului iranian Amir Ahmadi.

Ulrich Drechsler, saxofonist și clarinetist, este un muzician greu de pus intr-o anumită categorie. Într-o permanentă căturare de noi frontiere, el are o vivacitate și cu o poftă de varietate similară, poate, doar cu cea a lui Bugge Wesseltoft. “Mi-au trebuit mai mult de zece ani ca sa înțeleg că jazz-ul singur este prea puțin pentru mine. Și am început să caut noi surse de inspirație, să îmi schimb stilul pentru a exersa, compune și asculta muzică cu focus pe două componente simple – sunet și emoție." 

În urma unei astfel de efervescente căutări s-a născut Liminal Zone – noul său proiect. 

“Liminal Zone este ideea mea despre jazz" - ne mărturisește Ulrich. "Libertatea impovizației, claritatea și disciplina muzicii clasice, intensitatea și emoția muzicii sufi persane, minimalismul și senzația de spațiu din folclorul scandinav, și multe altele."


Ulrich Drechsler este german de origine și vienez prin adopție din 1998. S-a afirmat rapid drept unul dintre cei mai străluciți muzicieni și compozitori din Austria, cu o agendă internațională foarte încărcată. Primul său proiect, Café Drechsler Band, a fost publicat imediat de Universal Music Austria și a evoluat spre o serie de 4 albume mixând jazz cu electronica și dance. Un alt proiect – Drechsler – explorând nu-jazz, a făcut istorie. Mai are, de asemenea, are un proiect superb alături de Tord Gustavsen și al său Ulrich Dreschler Quartet. Iubitorii de jazz din Romania l-au savurat la Jazz la Bran în 1996 (cu Stefano Battaglia) si la Jazz in Church (alături de Peter Cech). 

Veniți pe 25 februarie la Sala Radio Cluj, pentru a fi martorii unui proiect de excepție. Concertul a fost înregistrat nu mai departe de 16 ianuarie a acestui an, și este în curs de apariție la Universal Music. 

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz, în partenariat cu forumul cultural austriac.

Co-producator Radio Cluj.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe