fbpixel
Skip to main content

TRIO ELF

CONCERT EXTRAORDINAR DE JAZZ

Order tickets
Aula BCU, Iasi Today, 16 October 2019 / 19:00 35 lei Choose seats
TRIO ELF CONCERT EXTRAORDINAR DE JAZZ

TRIO ELF, câștigătorul premiului "Bremen Jazz Award" 2016 și unul dintre cele mai apreciate grupuri de jazz germane la nivel internațional, vine pentru prima oară în România, la Iași.

 

Pe 16 octombrie, ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Mihai Eminescu", publicul se va putea delecta cu un show live de excepție, alcătuit din piesele care au consacrat trio-ul german drept una dintre cele mai de succes trupe din jazz-ul contemporan european și singura trupă din Germania căreia i s-a dedicat o pagină întreagă în "American Downbeat", cea mai cunoscută revistă de jazz din lume.

 

"TRIO ELF face parte dintr-o nouă generație germană de jazz. Descoperă ceea ce a făcut jazz-ul atât de celebru: risc, sunete noi și explozii de energie ”. Așa este definit pe scurt de către Hamburger Abendblatt trio-ul german, care diversifică şi întregeşte scena noului val al jazz-ului contemporan european, adăugându-i o nouă dimensiune componistică şi stilistică.

 

Cu 7 albume scoase la prestigiosul Jazz Label ENJA Records, cu o prezență frecventă în festivaluri și cluburi de renume, cu ecouri și critici entuziaste în importante publicații de gen, American Downbeat, JAzzThing, Jazz Podium, Sonic, Jazzthetik, London Jazz News, etc., TRIO ELF este aplaudat și aclamat pentru universul vibrant și totodată sofisticat pe care-l propune. 

 

Marca TRIO ELF constă în extinderea sunetului acustic cald prin utilizarea creativă a electronicelor, reinventând astfel trio-ul clasic de jazz prin folosirea groov-urilor și a elementelor muzicii de club contemporane, ca punct de pornire pentru improvizație. Tonurile de pian delicate, adesea distorsionate electronic, într-o sincronie perfectă cu baza ritmică diferită, diversă, atractivă și inovatoare, se combină pentru a uni opozițiile: soft-loud, consonant-disonant, minimalist-complex, rezultatul fiind sound-ul unic și inedit care decurge din respirația colectivă a celor trei voci egale: WALTER LANG (piano), SEBASTIAN GIECK (bass), GERWIN EISENHAUER (drums). http://www.trioelf.de/

 

______________________________

Evenimentul este produs de FaPt - Fabrica de Artă și Producție Teatrală și Centrul Cultural German Iasi / Deutsches Kulturzentrum Iasi în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” Iași și Goethe Institut, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

we also recommend

Cluj-Napoca Subscription SoNoRo Festival.14
13 - 17.11.2019
Cluj-Napoca Subscription

SoNoRo Festival.14
Cluj-Napoca

Adi Stoenescu QUARTET | Yves Theiler Trio Transilvania Jazz Festival 2019
09.11.2019
Adi Stoenescu QUARTET | Yves Theiler Trio

Transilvania Jazz Festival 2019
Sala Radio Cluj-Napoca

Concert Indian Air Klaus Falschlunger (sitar), Clemens Rofner (bass-ukulele),Tobias Steinberger (bendir / kanjira)
18.11.2019
Concert Indian Air

Klaus Falschlunger (sitar), Clemens Rofner (bass-ukulele),Tobias Steinberger (bendir / kanjira)
Sala Dalles