Cine-concert S-a furat o bombă

Cine-concert S-a furat o bombă TIFF.22

Cine-concert S-a furat o bombă

TIFF.22

Pe 17 iunie, TIFF sărbătorește centenarul Gopo cu un cine-concert care va avea loc la Casa de Cultură a Studenților, de la ora 19.30. S-a furat o bombă, prezentat în competiția Festivalului de la Cannes din 1962, va fi putea fi vizionat atât în forma lui originală, cât și cu o coloană sonoră nouă creată special pentru acest eveniment de compozitorul Alexei Țurcan și interpretată live de artiști din Cluj-Napoca, parte din Romanian Cinema Orchestra, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Partenerul principal al acestui eveniment special este Institutul Cultural Român.

S-a furat o bombă este un excelent exemplu al versatilității lui Ion Popescu-Gopo; o comedie burlescă, un film de spionaj, o creație științifico-politică, care se bazează pe farsă, satiră și suprarealism pentru a deconstrui thrillerul de spionaj și pentru a oferi un mesaj pacifist. Un tânăr șomer (Iurie Darie) intră în posesia unei serviete ce ascunde o bombă atomică, iar acest lucru declanșează o serie de aventuri și gaguri ce pot sta în universul cinematografic alături de cele ale lui Charlie Chaplin sau Jacques Tati. Complet lipsit de dialoguri, S-a furat o bombă îi permite lui Gopo să construiască un bogat peisaj sonor ce ajută la evoluția poveștii și la amplificarea comicului sau suspansului. 

Alexei Țurcan este muzician, compozitor și producător muzical. Și-a început cariera ca membru al trupei Travka, dar a făcut parte din numeroase proiecte alternative, ulterior îndreptându-se spre muzică de teatru și film. Recent, Alexei a compus coloana sonoră a documentarului România sălbatică, un important demers muzical ce i-a adus Premiul Gopo pentru Cea mai bună muzică originală.

Tiberiu Soare este dirijor al Orchestrei Operei Naționale București și dirijor principal al Orchestrei Filarmonice din Sibiu. Pe plan internaţional activitatea artistului a constat în colaborări cu numeroase ansambluri de prestigiu, cum ar fi: London Philharmonic Orchestra, Kammer Ensemble N, Musica Vitae Chamber Orchestra, Osaka Chamber Symphony Orchestra, Bad-Reichenhaller Orchester, „Bedrich Smetana” Philharmonic Orchestra.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe