The Spirit of INDIA - Spectacol de muzică și dans

The Spirit of INDIA - Spectacol de muzică și dans Sooraj Subramaniam, Bhaskar Das, Nihar Mehta

The Spirit of INDIA - Spectacol de muzică și dans

Sooraj Subramaniam, Bhaskar Das, Nihar Mehta

Călătoriți în universul fascinant al Indiei printr-un spectacol de muzică și dans într-o prezentare artistică de excepție!

Sooraj Subramaniam vă invită să descoperiți grația stilurilor de dans clasic Bharatanatyam și Odissi. Printr-o tehnică ce îmbină posturi corporale, mișcari, gesturi și mimică, dansatorul aduce la viață mituri străvechi și vă transpune în lumea templelor, unde dansul era odinioară una din ofrandele închinate zeilor.

Bhaskar Das, la bansuri, și Nihar Mehta, la tabla, vă oferă experiența muzicii clasice indiene, deopotrivă meditativă și antrenantă, liniștitoare și exuberantă.

“The Spirit of INDIA” ilustrează esența artei și filozofiei acestei culturi milenare, ce a sărbătorit încă din cele mai vechi timpuri armonia dintre corp și minte, împletirea surprinzătoare dintre senzualitate și sacralitate.

Spectacolul face parte din Fête de la Musique, un important festival popular organizat începând cu anul 1982, care sărbătorește în jurul datei de 21 iunie muzica vie și evidențiază amploarea și diversitatea practicilor muzicale.

Organizatori: Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, cu sprijinul Ambasadei Indiei și al Institutului Francez din România.

Durata evenimentului va fi de două ore, cu pauză.

Vă așteptăm cu drag!

Sooraj Subramaniam și-a început studiile la Sutra Dance Theatre, Malaezia, unde a studiat stilurile de dans clasic indian Bharatanatyam și Odissi. A continuat cu baletul clasic, absolvind Academia de Artele Spectacolului din Australia de Vest. Stabilindu-se în Marea Britanie, țară ce reunește o comunitate numeroasă de artiști din India și Asia de Sud, a lucrat în principal cu academia de dans SRISHTI, predând și interpretând Bharatanatyam. De asemenea, a participat la turnee internaționale alături de companiile de dans Akademi, Balbir Singh Dance Company și Shobana Jeyasingh Dance. În timpul șederii la Londra, s-a inițiat în Kathak cu Urja Desai Thakore, adăugând și acest stil de dans vocabularului său variat. De când s-a mutat în Belgia în 2012, Subramaniam a lucrat cu coregrafi independenți precum Nicole Kohler (BE), Kalpana Raghuraman (NL), Seeta Patel (Marea Britanie) și Maghenta Collective (BE). În prezent, Sooraj locuiește în Ghent și continuă să se specializeze în stilul Odissi cu maestra Bijayini Satpathy, în Bengaluru, India.

Bhaskar Das este unul dintre cei mai remarcabili tineri maeștri ai muzicii clasice indiene la bansuri. A fost inițiat în muzică de tatăl sau, Pandit Gopal Das, unul dintre pionierii muzicii clasice indiene la clarinet. Talentul lui Bhaskar a fost onorat cu premii la numeroase competiții muzicale și de asemenea cu o bursă națională oferită de Guvernul Indian ce i-a permis să-și finalizeze masterul de la Universitatea Hindusă din Banaras, Magna Cum Laude.

Bhaskar este recunoscut de Consiliul Indian pentru Relații Culturale și a avut șansa de a-și prezenta muzica în concerte naționale și internaționale în țări precum Elveția, Franța, Italia, Olanda, Germania, România, Marea Britanie, Spania, Slovenia, Dubai, Thailanda și Africa de Sud. A avut marele privilegiu de a susține o reprezentație în fața Primului Ministru Narendra Modi și a Regelui Filip al Belgiei. În prezent trăiește în orașul cinematografiei, Mumbai, unde aplică esența sistemului tradițional al muzicii clasice în proiecte moderne și colaborări cu diverse genuri muzicale.

Nihar Mehta provine dintr-una dintre cele mai importante familii de filozofi și muzicieni din India. Originar din Ahmedabad, unde familia sa a înființat Școala de Muzică Saptak și renumitul festival anual de muzică Saptak, Nihar este un artist de rang B aprobat de Guvernul Indiei și de academia Gujarat Sangeet Natak. Nihar trăiește și lucrează în Franța de 20 de ani și contribuie la relația culturală franco-indiană. A apărut pe scenă în locații prestigioase din Europa, cum ar fi Filarmonica din Paris, Filarmonica din Duisburg, Opera din Evora, scena națională din Boulogne-Billancourt și  Nantes, Muzeului Național de Arte Asiatice din Paris, Muzeul Confluențelor și Muzeul de Etnologie din Olanda. A susținut concerte la nivel internațional cu mari muzicieni din India, Europa și Statele Unite, precum Jordi Savall, George Brooks, Krishna Bhatt, Terry Riley, Shujaat Khan, Shahid Parvez, Sabir Khan, frații Rajan-Sajan Mishra, Kushal Das, Rakesh Chaurasia și câștigătorul premiului Grammy, Vishwa Mohan Bhatt. De câțiva ani, Nihar Mehta organizează în Europa ateliere și turnee pentru legendarul maestru Zakir Hussain, prin organizația culturală pe care a fondat-o în Franța.

Location
Date
Price
Order
Location
Date
19:00 - Wednesday, 19 June 2024
Order
75 lei / 60 lei

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe