fbpixel
Skip to main content

Tempers | Control Club

Tempers | Control Club

Duo-ul newyorkez Tempers revine în concert la București, joi 26 mai, la Control Club. Trupa se află într-un turneu european pentru promovarea celui mai recent album, New Meaning.

Jasmine Golestaneh și Eddie Cooper, artiștii din spatele titulaturii Tempers, se remarcă prin sound-ul unic, poetic synth-pop. Cei doi au în palmares patru albume de studio, dintre care primul, intitulat Services și lansat în 2015 de apreciatul label german Aufnahme + Wiedergabe, i-a transformat într-un proiect de urmărit pe scena synthpop/post-punk internațională.

Au urmat turnee în Statele Unite și Europa, precum și un album conceptual, Junkspace (2018), creat în colaborare cu faimosul arhitect Rem Koolhaas, despre estetica banală a centrelor comerciale, o prezență atât de caracteristică secolului XX. În 2019, Tempers sunt preluați de label-ul Dais Records, unde lansează cel de-al treilea album, Private Life, un disc cu un sound specific dark synthpop.

Cu noul album, New Meaning (Dais Records, 2022), Tempers propun o combinație remarcabilă de stiluri și influențe, dimensiunea poetică fiind dublată de ritmuri robuste, dar și de accente shoegaze și post-punk. Pentru amatorii de: Cocteau Twins, Drab Majesty, Chromatics, Boy Harsher, Beach House, TR/ST, Molchat Doma și Depeche Mode (din perioada Black Celebration).

http://www.tempersmusic.com/