Tănase Fit’s Piaf - Alexandra Fits & Mariano Castro Trio

Tănase Fit’s Piaf - Alexandra Fits & Mariano Castro Trio

Tănase Fit’s Piaf - Alexandra Fits & Mariano Castro Trio

Cu ocazia Zilei Europene a Muzicii, Centrul Cultural Reduta organizează concertul ,,Tănase Fit’s Piaf'' în data de 21 iunie, la ora 19.00. Biletele vor fi puse în vânzare pe platforma eventbook.

Concertul ,,Tănase Fit’s Piaf'' îmbină într-un mod surprinzător de plăcut stilurile celor două mari doamne ale cântecului francez și românesc, Édith Piaf și Maria Tănase. Cele două cântărețe reprezintă repere semnificative ale Alexandrei Fits.

Pe Maria Tănase a descoperit-o la bunicii ei din Apuseni, unde auzea frecvent cântece din repertoriul „privighetoarei”. Apoi, la vârsta de unsprezece ani a găsit în biblioteca părinților integrala pe vinil a înregistrărilor ei, care i-au rămas imprimate în suflet. În aceeași perioadă, Alexandra a călătorit cu părinții ei în Franța, unde a descoperit-o pe Édith Piaf.

Visul de a cânta la fel ca cele două mari doamne ale cântecului a prins viață în sufletul ei și s-a realizat atunci când s-a mutat la Brașov, pentru a studia pianul la Facultatea de Muzică. Visul ei a prins viață datorită colaborării cu Mariano Castro, care a realizat cu rafinament aranjamentele orchestrale ale unor piese din repertoriul Mariei Tănase și ale lui Édith Piaf.

Un merit deosebit îl are dirijorul Cristian Oroșanu, alături de care Alexandra Fits a realizat proiectele reprezentative „Tănase simfonic” și „Fits cântă Piaf”, ulterior creionându-se un potpuriu reprezentativ din repertoriile celor două cântărețe, care s-a numit „Tănase Fits Piaf”.

Tănase Fit’s Piaf

Alexandra Fits & Mariano Castro Trio

Alexandra Fits – voce
Mariano Castro – pian
Ionel Mocanu – percuție
Iulian Hășfăleanu – contrabas

ALEXANDRA FITS

Alexandra Fits s-a născut la Alba Iulia, într-o remarcabilă familie de muzicieni. Tatăl său este profesorul, compozitorul, dirijorul, aranjorul și culegătorul de folclor, Iosif Fiț. Mama predă pianul, istoria și teoria muzicii. Cu o astfel de moștenire, a început să studieze muzica și pianul, în familie, la vârsta de 4 ani. Au urmat cursurile Liceului de Muzică „Regina Maria” din Alba Iulia și Facultatea de Muzică din Brașov. Doisprezece ani a cântat în corul Catedralei Reîntregirii Neamului.

MARIANO CASTRO

Muzician complex, pianist, chitarist, orchestrator, solist sau membru în diferite formaţii, Mariano José Castro s-a stabilit din 2013 în România. În cariera sa de interpret la pian sau chitară, abordează diferite stiluri muzicale, cântând alături de formaţii de tango, jazz, rock şi muzică clasică. În triplă calitate – interpret, compozitor și orchestrator – a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010). Ca pianist, orchestrator și chitarist, a susținut peste 30 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină.

IULIAN HĂȘFĂLEANU

Iulian Gabriel Hășfăleanu este absolvent al Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov (1991-1995), la clasa de contrabas a profesorului Valeriu Constantinide. Între anii 1995-2000 a fost student în cadrul Facultății de Muzică din Brașov, la clasa prof. Nicolae Pop. Începând din anul 1999 este angajat la Filarmonica Brașov în cadrul Orchestrei Simfonice pe postul de artist instrumentist. Colaborează cu diverse orchestre de cameră și participă în turneele și festivalurile organizate de Filarmonica Brașov. De asemenea, este profesor de contrabas la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov și cadru didactic asociat la Facultatea de Muzică din Brașov.

IONEL MOCANU

Odată cu admiterea la Liceul Militar de Muzică „Iacob Mureșianu” din București în anul 1987, Ionel Mocanu își începe cariera de percuționist. Din 1992, anul absolvirii, a acumulat o vastă experiență, colaborând cu orchestra Operei Brașov, orchestra Filarmonicii din Brașov, Cvartetul Gaudeamus și Kronstadt Romanian Quintet. Timp de 20 de ani (1995-2015) a fost percuționist al Orchestrei „Castelanii” din Brașov, iar din 2007 este membru al „Deane’s Big Band”. Începând cu anul 2015 a participat la numeroase turnee în străinătate alături de „Vienna Strauss Philarmonic Orchestra”.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe