SWORDS - Spoken Word Sessions cu Robert G. Elekes și Alex Higyed

SWORDS - Spoken Word Sessions cu Robert G. Elekes și Alex Higyed

SWORDS - Spoken Word Sessions cu Robert G. Elekes și Alex Higyed

Un nou episod din seria SWORDS - Spoken Word Sessions îi aduce pe scenă pe autorii Robert G. Elekes și Alex Higyed, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 9 aprilie, de la ora 19:00, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.

Biletele, în număr limitat, sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

Robert G. Elekes s-a născut în 1985, la Braşov. În 2012 a primit titlul de doctor de la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu pentru o lucrare despre literatura de expresie germană din România în perioada comunismului. În 2015 publică volumul său de debut “aici îmi iau dinții-n spinare și adio” la editura Tracus Arte. După publicarea primului său volum a primit printre altele Premiul Național de Poezie Iustin Panța pentru debut și Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu, Opus Primum. În 2018 publică volumul de poezie “o dronă care să mă vrea în sfârșit doar pe mine” la Casa de Editură Max Blecher pentru care primește Premiul Tânărul Scriitor al Anului 2018 și premiul Observator Universitas.

Selecții din opera sa au fost traduse și publicate în maghiară, germană, engleză și neerlandeză. Este fondatorul și coordonatorul clubului de lectură Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets și al festivalului de poezie cu același nume.

Alex Higyed a absolvit facultatea de Litere, Istorie și Teologie la Timișoara, specializarea română engleză și are un master în Studii Americane. E performer, poet, librar la librăria independentă La Două Bufnițe și membru al Asociației Culturale Contrasens. A fost la Strada Fără Nume – Pe drum în 2021 și a publicat un volum de poezie, nimic personal, la Casa de Pariuri Literare. A participat la numeroase proiecte de performance și poezie precum Synthetic Poetry 2 (2022), seria de lecturi performative organizate de Fundația ArtEcounters și Chronic Desire/Sete Cronică .

În prezent scrie o teză de doctorat despre Performance Poetry ca fenomen interactiv. Pe lângă librărit, mai coordonează proiectul Comuna 30 unde-așteaptă s-audă cât mai multe voci noi în literatură.

Iulian Morar este fondator Liveland, dar și creatorul și protagonistul edițiilor Midweek Tapes din Control, având totodata multe participări muzicale la diverse evenimente de spoken word din București.

Cosmin Perța este poet, prozator, eseist, performer și manager cultural. În ultimii 20 de ani a publicat 6 volume de poezie, a făcut o instalație poetică multimedia, a organizat câteva zeci de evenimente poetice, a ținut ateliere de scriere și a performat în zeci de festivaluri pe patru continente.

Seria de evenimente SWORDS - Spoken Word Sessions este organizată de Control Club și Liveland. Curatori: Cosmin Perța și Iulian Morar.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe