Sunetul Panoniei. Concert de Tambure al Comunității Sârbe din România

Sunetul Panoniei. Concert de Tambure al Comunității Sârbe din România

Sunetul Panoniei. Concert de Tambure al Comunității Sârbe din România

Orchestra de Tamburași Zlatna Suza vă invită în 10 mai, la ora 19:00, la Cinema Timiș pentru concertul SUNETUL PANONIEI – un recital de muzică sârbeasă autentică, plin de emoție și ritm, devenit o tradiție în preajma Sărbătorilor Pascale.

Membrii orchestrei de tamburași Zlatna Suza din localitatea bănățeană Diniaș își propun să popularizeze și să păstreze vie moștenirea muzicală a regiunii și să o transmită nealterată către următoarele generații, aducând comunitatea împreună. De altfel, trei generații de muzicieni tamburași vor fi prezente pe scenă, alături de Orchestra Zlatna Suza: Orchestra Copiilor „Milan Luchin – Cenăzeanul”, Orchestra de Tineret Tamburașii Timișoarei, ambele susținute pe deplin de Uniunea Sârbilor din România, precum și Marea Orchestră de Tamburași a Timișoarei. 

Sunteți invitați să descoperiți nu doar un instrument cu o profundă semnificație culturală pentru poporul sârb – tambura sau tamburița –, ci și o gamă captivantă de piese muzicale orchestrate pentru orchestră de tambură, de la melodii de dans popular și cântece populare sârbești, până la compoziții de muzică clasică și modernă, sub îndrumarea directorului artistic Zoran Bugarski – Brița și cu asistența lui Marko Kolovici. Demersul este cu succes completat de soliștii vocali invitați, printre care se disting Iasmina Feniaț și Zoran Bugarski – Brița, interpreți consacrați ai genului în România și Serbia. 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe