Recital de Chitară Duo Hesperus

Recital de Chitară Duo Hesperus

Recital de Chitară Duo Hesperus

Vineri, 19 aprilie, de la orele 18:00, vă invităm un Recital de Chitară - DUO HESPERUS, inclus în Stagiunea Cartografii Sonore IX.

DUO HESPERUS este format din chitariștii Costin Soare (www.costinsoare.com), unul dintre cei mai activi şi apreciaţi muzicieni români, și Ioan Bănescu, unul dintre cei mai talentaţi chitarişti din tânăra generaţie. Cei doi muzicieni au pregătit un program spectaculos cuprinzând dansuri din repertoriul tradiţional de duo de chitare, alături de lucrări inedite scrise de compozitori români: de la energicele Dansuri gitane de Joaquin Turina la armoniile jazzistice din piesa Flori de jazz-o-mie de George Păiș, de la tango-urile argentinianului Astor Piazzolla la dansurile populare româneşti re-imaginate de Sabin Drăgoi.

Lucrarea serii va fi „Harta Regatelor Spaniei și Portugaliei” de J. B. Homann, cca. 1720. Aceasta ne prezintă cele 2 regate din Peninsula Iberică și include informații despre forme de relief, cursuri de apă, orașe, provincii. Diferitele regiuni sunt bine delimitate și reprezentate inclusiv la nivelul cartușului bogat decorat. Aici regăsim 2 creaturi mitologice care susțin o ghirlandă cu stemele principalelor provincii.

De ce sunt ele reprezentate aici?

În ce scop a fost realizată această hartă ?

Răspunsurile le vom afla împreună, în cadrul prezentării realizate de un muzeograf de la Muzeul Hărților.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe