progressive strings vienna - Bartolomey.Bittmann - la Jazz Fan Rising BUCUREȘTI

progressive strings vienna - Bartolomey.Bittmann - la Jazz Fan Rising BUCUREȘTI în premieră în România

progressive strings vienna - Bartolomey.Bittmann - la Jazz Fan Rising BUCUREȘTI

în premieră în România - music

... superb compus și excelent interpretat ! (Nicolaus Harnoncourt)

Ador inspirația și energia lor creativă ! (Michel Portal)

Bucurie nestăvilită și ritm radical (Wolfgang Muthspiel)

BartolomeyBittman : o trupă care explodează de bucuria de a cânta ! Doi muzicieni care comunică, se transfigurează și creează atât de genial împreună, încât nu există două concerte la fel.

Jazz, funk și tango se amestecă în piesele lor cu improvizația (foarte) liberă și nuanțe de muzică clasică contemporană. Pasajele vocale întăresc prezența instrumentală puternică; sunetul variază de la melancolic la agresiv. 

Muzica lor este profundă și provocatoare, fără a fi dificilă. Grațioasă și plină de viață, fără a fi superficială. Niciodată plictisitoare și plină de surprize. Indiferent dacă sunteți iubitor de jazz, world, sau de muzică clasică, acest concert este pentru Dumneavoastră !

BartolomeyBittmann reunește doi poeți muzicali adevărați, un eveniment care nu poate reuși decât atunci când există cel mai înalt grad de precizie și abilitate, împreună cu beția creației artistice, inspirația – și curajul de a se lăsa purtat de aceste forțe misterioase.

BartolomeyBittmann cântă împreună din 2012. Ultimul lor album, Zechs (Zece), apărut în acest an, tocmai a primit luna aceasta Premiul Criticii de Disc din Austria.

  • Klemens Bittmann (vioară și mandola) a căutat întotdeauna proiectele crossover: după ce a studiat vioara la Universitatea de Muzică și Arte Spectacolului din Graz, a studiat vioara de jazz cu Didier Lockwood la Paris. Colaborează cu acordeonistul Klaus Paier, chitariștii Alegre Correa și Wolfgang Muthspiel, trio-ul folksmilch, și în plus, este profesor la Universitatea de Artă din Graz. În calitate de aranjor muzical, a fost responsabil pentru înregistrarea revoluționară „Celebrating The Mahavishnu Orchestra” a radio.string.quartet.vienna, lansată de ACT MUSIC.
  • Matthias Bartolomey (violoncel) are o carieră mai degrabă ancorată în muzica occidentală. Din 2010 este violoncelist solist al legendarului Concentus Musicus Wien, fondat de Nikolaus Harnoncourt în 1952. Absolvent al Universității de Muzică din Viena și al celebrului Mozarteum din Salzburg, a lucrat în Orchestra Operei de Stat din Viena, Filarmonica din Viena, Orchestra de Cameră a Europei și Orchestra de Cameră Mahler (cu care a și apărut pe scena Festivalului George Enescu).

BartolomeyBittmann este proiectul lor de suflet.

 

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz, în partenariat cu Forumul Cultural Austriac. Organizator: Fundația Jazz Festivals&Events.

BILETE EARLY BIRD  80 lei (contingent limitat)

Pret intreg 120 lei

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe