fbpixel
Skip to main content

Piano Battle la Jazz Fan Rising

Piano Battle la Jazz Fan Rising Un duel între doi pianiști virtuozi

Piano Battle la Jazz Fan Rising

Un duel între doi pianiști virtuozi

Doi pianiști strălucitori se vor întrece în măiestrie și improvizație, spre deliciul Dvs.

În duet la două piane, ei se vor provoca reciproc cu impovizații spectaculoase, teme din ce în ce mai sofisticate și probe de măiestrie. De asemenea, vor alege cele mai frumoase compoziții ale lor, în câteva intermezzi solo.

Acest concert este inspirat de filmul “Povestea pianistului de pe ocean” (aka Legend of 1900) al lui Giuseppe Tornatore, cu Tim Roth în rolul principal.

Îl veți vedea în premieră în România pe Thomas Enhco, copil teribil al pianului de jazz.

Născut la Paris în 1988, descendent al legendarei familii de muzicieni Cassadesus, a urcat la 9 ani pe scena festivalurilor de la Marciac, Vienne și Antibes alături de Didier Lockwood, tatăl său vitreg. A scos primul său album de jazz la 15 ani, avându-l în trupă pe Peter Erskine. Un an mai târziu a intrat la Conservatorul din Paris, de unde a fost exmatriculat peste doi ani, când a plecat în Japonia, unde a stat în turnee timp de patru ani și a înregistrat trei albume - unul dintre ele alături de Jack DeJohnette și John Pattitucci.
În 2013, după o perioadă de cântat prin cluburile de jazz din New York, albumul său "Fireflies" câștigă Les Victoires du Jazz 2013 pentru “Cel mai bun album". În 2014, semnează cu Universal Music și înregistrează la Verve albumul "Feather", și el nominalizat la Victoires du Jazz în 2015.
În 2017 și-a făcut debutul pe scena de muzică clasică și a început să înregistreze pentru Deutsche Grammophon. În ultimii ani a avut câte 120 de de concerte anual, împărțite între cluburi de jazz și scene de filarmonici din toată lumea.

“În colțul opus”, îl veți admira pe Dan Tepfer.
Dan Tepfer este renumit pentru albumul său multipremiat Variațiunile Goldberg (2011), precum și pentru proiectul multimedia Natural Machines (2019). A fost partener frecvent de scenă al lui Lee Konitz, din 2007 și până la dispariția acestui monstru sacru al jazz-ului, în acest an. Cu Lee Konitz a înregistrat un album în duet, la Verve Records, în 2018.

Dan este parizian de origine și provine dintr-o familie cu rădăcini în mediile muzical și științific. Are o diplomă în astrofizică (!) la Universitatea din Edinburgh și un masterat în interpretare de pian, la New England Conservatory din Boston. Locuiește în Brooklyn, New York, unde lucrează ca pianist și compozitor.
În 2006, a fost câștigătorul Premiului I și al Premiului Publicului la Festivalul de la Montreux. În 2007, obține premiul Asociației Pianiștilor Americani. Muzician și compozitor inspirat și prolific, are la activ 11 albume în care apare titular și mai multe în calitate de side-man.

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz:

în partenariat cu Institutul Francez,

cu sprijinul AQUA CARPATICA,

organizator Jazz Festivals & Events.

Prețul biletelor:
80 lei (EARLY BIRD, contingent epuizat în primele 5 zile de la punerea în vânzare !).
120 lei - PREȚ ÎNTREG.

Stay Up To Date With Your Favorite Events