Performance Maria Balabaș

Performance Maria Balabaș

Performance Maria Balabaș

Vineri, 19 iulie, de la 18:30, te invităm în Modul Cărturești la un performance de Maria Balabaș, care îmbină voci din radio & din natură și decupaje video sub titlul "Umbrele noastre ţinându-se de mână".

⚫⚫⚫⚫⚫
❝Am fost mereu influenţată în practica mea artistică de ceea ce mi se întâmplă în, să-i spunem, viaţa personală. În prezent, trăiesc între spaţiul urban şi cel rural şi plimb după mine un întreg bagaj de sunete şi voci care-mi populează călătoriile, întâlnirile şi singurătăţile. În conversaţiile uzuale, despre lucruri practice, amintirile mele sonore rămân tăcute, pare că nu e locul lor acolo şi se refugiază în interiorul memoriei; se fac auzite doar când găsesc un spaţiu potrivit, un moment în care cineva să fie dispus să asculte şi să participe la întâlnirea dintre sunetele domestice, ale câmpului şi furtunilor şi cele ale literaturii şi poeziei. În lumea mea interioară, aceste întâlniri se petrec destul de des, doar momentele de împărtăşire sunt rare. În performance-ul de acum doresc să vă fac părtaşi la o parte a vieţii sonore de care am parte în momentul acesta. Voci din arhiva radio (Ana Blandiana, Eugen Ionescu, Nina Cassian, George Coşbuc, George Bacovia, Alexandru Phillipide, Henriete Yvonne Stahl, Ion Caraion, Maria Banuş, Mariana Marin şi alţii) se suprapun sunetelor înregistrate în Podişul Hârtibaciu şi propriei mele voci.❞ -- Maria Balabas

⚫⚫⚫⚫⚫
Maria Balabaș este muziciană şi om de radio. Moderează emisiunea Dimineata crossover de la Radio România Cultural și a creat proiecte dedicate noilor forme de creație radiofonică (Generația sonoră). A fost nominalizată la Prix Europa, Prix Italia şi Grand Prix Nova şi a primit premiul Semi Silent pentru inovaţie sonoră. A inițiat grupuri muzicale precum Avant'n'Gard și Soare Staniol, inspirate de tehnicile de improzivație, muzica electronică, tehnici ale muzicii acustice. Colaborează cu platforma Semi Silent pentru dezvoltarea unui limbaj propriu în creaţii bazate pe înregistrări de teren. Crează instalații generate de interesul artistic pentru forme de memorie auditivă.

⚫⚫⚫⚫⚫
Bilete: 30 lei.

Credit foto: Alexandra Jitariuc

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe