Oriental Tales - Martyna Pastuszka și {oh!} Orkiestra

Oriental Tales - Martyna Pastuszka și {oh!} Orkiestra

Oriental Tales - Martyna Pastuszka și {oh!} Orkiestra

Violonista 𝐌𝐚𝐫𝐭𝐲𝐧𝐚 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐮𝐬𝐳𝐤𝐚 s-a născut în Silezia Superioară, Polonia. De-a lungul anilor, s-a impus ca una dintre cele mai valoroase muziciene din generația sa, concertând în toată Europa ca solistă, concertmaestru, interpret în ansambluri camerale și dirijor de orchestră. Colaborează frecvent cu ansambluri renumite în Europa, precum Collegium 1704, Le Cercle de l'Harmonie și Collegium Vocale Gent al lui Philippe Herreweghe. A evoluat în postură de concertmaestru sau solistă cu ansamblurile Le Concert de la Loge, Concerto Copenhagen, Hofkapelle München, Capella Cracoviensis, Le Parlement de Musique, Le Concert Lorrain, Collegium Marianum, etc. De asemenea, Martyna colaborează în mod regulat cu ansamblul Altera pars și Ensemble Polyharmonique.

În 2012, Martyna a fondat „{𝐨𝐡!} 𝐎𝐫𝐤𝐢𝐞𝐬𝐭𝐫𝐚”, ansamblu de muzică veche în compania căruia apare în mod frecvent la festivaluri și în săli de concert renumite, alături de artiști precum Andreas Staier, Max Emanuel Cencic, Jakub Józef Orliński, Jean-Guihen Queyras, Vincent Dumestre, Barthold Kuijken și Lorenzo Coppola, Julia Lezhneva, Kristian Bezuidenhout, Chouchane Siranossian.

Ansamblul colaborează în mod frecvent cu instituții culturale și festivaluri poloneze consacrate, inclusiv cu Muzeul Silezian din Katowice, cu Orchestra Simfonică a Radioului Național Polonez (rezidență din 2015) și cu Institutul Adam Mickiewicz. Pentru Festivalul All'Improvviso din Gliwice, „{oh!} Orkiestra” a prezentat de-a lungul timpului renumite spectacole de operă, iar din 2018 dezvoltă un parteneriat multianual cu Institutul Fr. Chopin, prezentând diverse programe clasice și romantice în cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Chopin și Europa sa".

Programul de concert este unul al poveștilor și întâlnirilor orientale ca sursă de inspirație pentru compozitorii occidentali din secolele XVII și XVIII. Programul conține lucrări scrise sub influența culturilor întâlnite, sub admirația specificului, tradiției și mitologiei lor. Este dificil să găsim aici sunete ale Orientului, ca și cum compozitorii nu ar fi căutat modalități de a reflecta sonoritățile Orientului, ci au profitat de ocazie pentru a atrage atenția ascultătorilor asupra poveștilor venite din Răsărit - asupra fabulosului Orient.

𝐑𝐞𝐩𝐞𝐫𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮:
Henry Purcell (ca 1659–1695) - Suite „ Distress'd Innocence or „The Princess of Persia”:
Ouverture – Air – Slow Air – Air – Hornpipe – Rondeau – Air –Minuet
François Couperin Le Grand (1668-1733) – Sonata „La Sultanne”
Michel Corrette (1707-1795) – Concert „Phoenix” pour quatre parties de basse:
Allegro – Adagio – Allegro
Andreas Anton Schmelzer (1653-1701) – Sonata „Die Türkenschlacht bei Wien 1683”
Michel Corrette / Jean-Philippe Rameau (1683-1764) – Concerto Comique no 25 „Les Sauvages et la Furstemberg”
Les Sauvages – Andante – La Furstemberg

𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐩𝐫𝐞𝐭𝐞𝐚𝐳𝐚̆: 𝐌𝐚𝐫𝐭𝐲𝐧𝐚 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐮𝐬𝐳𝐤𝐚 𝐬̦𝐢 „{𝐨𝐡!} 𝐎𝐫𝐤𝐢𝐞𝐬𝐭𝐫𝐚” (𝐏𝐨𝐥𝐨𝐧𝐢𝐚)
Martyna Pastuszka – vioară, conducere muzicală
Dominika Małecka – vioară
Dymitr Olszewski – vioară
Krzysztof Firlus – viola da gamba
Jan Prievoznik – violoncel
Erazem Izidor Grafenauer – laută
Anna Firlus – clavecin
Jarosław Kopeć – percuții

Organizator: 𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐊𝐲𝐫𝐢𝐨𝐬

𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚𝐭 de 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐁𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯 și cofinanțat de 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐁𝐫𝐚𝐬̧𝐨𝐯.

𝐏𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫𝐢:
Transylvania Byzantine, Bucharest Early Music Festival, Csíkszeredai Régizene Fesztivál, Institutul Polonez / Instytut Polski w Bukareszcie 

Mai multe detalii pe www.muzicaveche.ro

Location
Date
Price
Order
Location
Date
19:00 - Thursday, 19 September 2024
Order
60 lei

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe