fbpixel
Skip to main content

Omri Mor Trio la Jazz Fan Rising

cu Karim Ziad (percuție) și Gilad Abro (double-bass)

Omri Mor Trio la Jazz Fan Rising cu Karim Ziad (percuție) și Gilad Abro (double-bass)

Omri Mor a încântat deja multe inimi în România. Fanii lui Avishai Cohen l-au aplaudat la București și la Gărâna, cu ocazia unor concerte fulminante. Ca a fost contrabasistul sau trompetistul, nu contează, pentru că Omri le-a fost amândorura pianist,

Omri este un tânăr și chipeș virtuoz al pianului, născut la Ierusalim și crescut învăluit de toate muzicile Orientului Mijlociu și ale Maghrebului la care puteți visa. A urmat o formare de muzică clasică, apoi o alta pe jazz, a studiat cu maeștri ai oud-ului muzica din nordul Africii, și a cântat alături de cele mai mari nume din jazz, muzică clasică și muzica arabo-andaluză. 

În ultimii ani, compozitorul din Omri a avut nevoie de spațiul propriu și așa au început grupurile la care este lider. Cel mai nou dintre ele este trio-ul care îi poartă numele și pe care îl veți asculta în noiembrie la București.

Muzica trio-ului încapsulează influențele muzicale dragi lui Omri: melodii algeriene străvechi colorate de armonii la pian, ritnuri nord-africane intrețesute de improvizații de jazz.

Karim Ziad, din trupa lui Omri, este o legendă a percuționiștilor din lumea arabă, stăpânind toată pleiada de instrumente și ritmuri din această zonă și nu numai. Karim este nelipsit de pe scenele de jazz, unde a cântat alături de Joe Zawinul în Joe Zawinul Syndicate, Nguyen Le, BOJAN Z, Cheb Mami, și are chiar și propriul său grup, Ifrykia, format din Bojan Z., Nguyen Le, Michel ALibo și Jean-Philippe Rykiel, cu care a scos un album fabulos la ACT. Dincolo de jazz, Karim este nelipsit din proiectele de muzica arabo-andaluza și este cap de afiș în marile festivaluri de muzică World.

Născut în Capetown, din Africa de Sud, contrabasistul Gilad Abro, s-a mutat în Israel în 1991. A luat prima lecție de muzică la vârsta de 16 ani, iar la vârsta de 17 ani a devenit deja muzician profesionist, Gilad a studiat la Școala pentru Arte și Știință "ALON", alături de mari profesori precum Amit Golan, Walter Blanding, Shay Zelman. Laureat al premiului de excelență acordat de „Fundația America-Israel”. Gilad lucreazăcu aproape toate cele mai importante trupe de jazz din Israel, precum cele alel ui Daniel Zamir, Amos Hoffman, Ilan Salem, Gilad Hekselman, Shai Maestro, Yotam Silberstein, Itay Kriss.

Biletele se găsesc ONLINE pe Eventbook.ro
si
la următoarele puncte de vânzare: Librăriile Humanitas, Kyralina, cafenelele Lente, casa de bilete Eventbook de la Palatul Universul, cinema Elvira Popescu.

Preț ealy-bird: 70 de lei (în contingent limitat și nu mai târziu de 12 octombrie, ora 12am).
Preț întreg: 100 lei