fbpixel
Skip to main content

Noaptea Menestrelilor

Noaptea Menestrelilor

Noaptea Menestrelilor 

8-9 Iulie 2022, Baia Mare, Maramureș

„Om bun, deschide-ne poarta …”

… şi lasă-ne să-ţi spunem povestea despre „Noaptea Menestrelilor”.

Totul a început în luna august a anului 2001, când un vis frumos a devenit realitate, o realitate pe măsura dorinţei arzătoare care a născut-o, o întrunire a iubitorilor muzicii folk într-o noapte fascinantă de vară... Au răspuns chemării bunii noştri prieteni folkişti şi un public neaşteptat de numeros, neaşteptat de călduros şi receptiv având în vedere că mare parte dintre ei erau atât de tineri! A fost o noapte întreagă de muzică şi poezie adevărate, mângâiat de lumina torţelor şi a lunii. Atmosfera incredibilă ne-a făcut să hotărâm atunci că este nedrept şi egoist să ne bucurăm numai noi de asemenea momente şi că aşa cum orice bucurie împărtăşită cu cei dragi este mai mare trebuie ca aceste seri să fie ale tuturor celor care doresc să fie alături de noi.

De aceea, transmitem mesajul nostru către toţi cei care iubesc muzica folk (o cântă sau o ascultă): veniţi la Baia Mare în 8 – 9 iulie pentru a „trăi” împreună vraja unei alte realităţi.

Într-o noapte magică, menestrelii își vor acorda lirele și vor porni pe calea sufletului în căutarea versului de dor, versul va mângâia gândul, cântecul va trezi auzul, și toți cei care au răspuns chemării vor regăsi preț de câteva ceasuri tărâmul pur al armoniei.

Povestea va continua atâta timp cât mai avem nevoie de a ne descoperi sufletul, atâta vreme cât mai dorim să ne păstrăm visele. An de an ne vom întoarce, mai romantici, mai frumoşi, mai tineri, pentru că doar trăim în poveste, şi dacă noi vrem, putem face ca timpul să curgă nefiresc, în sens invers.

La ceasul când Luna îşi cântă versul de dor, menestrelii se vor aduna tot mai mulţi, aducându-vă în dar poveştile lor.

we also recommend