NGUYÊN LÊ TRIO la Jazz Fan Rising CLUJ

NGUYÊN LÊ TRIO la Jazz Fan Rising CLUJ Rhani Krija (percuții, gumbri, voce), Nguyen Le (chitară, synth, voce), Chris Jennings (d-bass)

NGUYÊN LÊ TRIO la Jazz Fan Rising CLUJ

Rhani Krija (percuții, gumbri, voce), Nguyen Le (chitară, synth, voce), Chris Jennings (d-bass) - music

„Nimeni nu cântă la chitară ca el” (Frankfurter Allgemeine Zeitung) ֍ „Chitarist magician” (Jazz Mag) ֍ „Un muzician profund, plin de mister, a cărui interpretare nu este niciodată lipsită de sens” (Télérama)

Nguyên (se citește „nu-ien”) este unul dintre rarii chitariști a căror tehnică, stil și compoziție sunt unice și recunoscute încă de la prima notă – un maestru în adevăratul sens al cuvântului. Un artist depășind granițele muzicii de jazz și modelat de cele mai variate influențe precum muzica asiatică, jazzul modern, fusion sau rock clasic.

Cu „Silk and Sand”, ultimul său proiect, Nguyen Lê revine la formatul de trio cu care s-a consacrat, adăugând chitarei sale sintetizator și voce, și itinerariul imaginar intre spațiile exotice ale Vietnamului și Asiei de Sud-Est.

Alături de el - canadianul Chris Jennings, cunoștința noastră de dată recentă (basistul lui Macha Gharibian de la concertele noastre din februarie), și unul dintre cei mai căutați basiști de pe ambele maluri ale Atlanticului...

și percuționistul marocan Rhani Krija, ale cărui ritmuri filigranate au îmbogățit muzica unor vedete precum Sting, Keziah Jones sau Dominic Miller. Pe lângă vocea sa specială și instrumentele de percuție nenumărate, Rhani ne va face cunoștință cu un instrument rar, gumbri, o lăută bas cu trei corzi de dimensiunea unei chitare, cu cutia de rezonanță acoperită cu piele de cămilă.
_____________________________________________________________

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz.

Organizator Jazz Festivals & Events.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


Concert CIREȘAN (RO) TIFF.23
19:00 - Tomorrow, 23 June
Concert CIREȘAN (RO)
Muzeul de Artă
JESUS CHRIST SUPERSTAR LYRICS BY TIM RICE – MUSIC BY ANDREW LLOYD WEBBER
19:00 - Thursday, 26 September
JESUS CHRIST SUPERSTAR
Opera Maghiară Cluj
SCHUBERTIADA SoNoRo Musikland
18:00 - Friday, 2 August
SCHUBERTIADA
Biserica fortificată Meșendorf