fbpixel
Skip to main content

"Întâlnire pe Gange" - concert de muzică clasică indiană

Festivalul Namaste India, ed. a VIII-a

"Întâlnire pe Gange" - concert de muzică clasică indiană Festivalul Namaste India, ed. a VIII-a

Creator al instrumentul Mohan Veena si câștigător al unui Premiu Grammy în 1994, pentru albumul “A meeting by the river”/ “O întâlnire la râu”, Vishwa Mohan a hipnotizat lumea prin muzica lui impecabilă, delicată și totuși incandescentă. Discipol al lui Pt. Ravi Shankar, Vishwa Mohan face parte din elita de muzicienilor urmaşi ai renumitului Tansen şi ai maestrului său mistic Swami Haridas, de la curtea regală a împăratului mogul Akbar. Muzica clasică indiană este rezultatul unei tradiţii culturale şi artistice milenare, transmise din generaţie în generaţie, compozitiile muzicale avându-si originea în „Samaveda”.  

Vishwa Mohan Bhatt a atras atenția internațională prin interpretarea specific indiană a ukulelei (varianta hawaiană a chitării) la care a integrat impecabil tehnicile folosite în cazul sitarului, sarodului și veenei, oferindu-i o formă complexă prin adăugarea a încă 14 corzi, ceea ce l-a ajutat să aducă instrumentul la înălțimi incredibile.

Discografie:

1992: Guitar A La Hindustan
1992: Saradamani
1993: Gathering Rain Clouds
1993: A Meeting by the River
1995: Bourbon & Rosewater
1995: Mumtaz Mahal
1996: Saltanah
1996: Tabula Rasā
1996: Sounds of Strings
2008: Mohan's Veena
2010: Desert Slide
2010: Mohan's Veena II
2011: Groove Caravan

Nihar Mehta îl va acompania pe Vishwa Mohan la instrumentul de percuţie tabla. Nihar provine dintr-una din cele mai însemnate şi respectate familii de filosofi şi muzicieni din Ahmedabad. Din 2002, el s-a stabilit în Nisa, Franţa, şi-i însoţeşte pe scenă pe marii muzicieni ai Indiei care concertează în Europa.

Audio

"Meeting by the River": https://youtu.be/ez-oEsg1uw0

"Galaxy of Strings" - https://youtu.be/hgRhaTxbLhQ

we also recommend

01.10.2020
Vița de Vie OFF PLAYLIST

BT Live Limited Edition
Club Control, Bucuresti

#concertdeacasa Paul Cartianu, pian Din vestul Austriei, din Salonul de Muzică al artistului, direct în casele noastre!
21.05.2020
#concertdeacasa Paul Cartianu, pian

Din vestul Austriei, din Salonul de Muzică al artistului, direct în casele noastre!
Online