fbpixel

MEDITATIE DE RUSALII

MEDITATIE DE RUSALII

MEDITATIE DE RUSALII

Dirijorul celor Trei Tenori și Lucioano Pavarotti concertează la Cluj-Napoca


János Ács dirijorul cu renume mondial, (http://www.janosacs.com/ ) după renumitele opere, săli de concerte de pe cele patru continente, unde a urcat pe scenă cu vede ale operelor, sosește la Cluj-Napoca. În 27 aprilie, la ora 19, in Biserica Sfântul Mihai va prezenta concertul din capodoperele muzicii bisericești și oratorii intitulat Meditație de Rusalii.


Dirijorul italian de origine maghiară, directorulbmuzical de notorietate mondială a dirijat concertele lui Pavarotti, și a celor Trei Tenori, a fost directorul muzical al Operei din Colorado, și din Pretoria. In SUA, Italia, Africa de Sud, China și multe alte țări ale celor patru continente a dirijat operele lui Bellini și Puccini precum și cele mai importante creații al lui Verdi. A lucrat împreună cu cei mai de seamă artiști de operă contemporani. Pe lângă cei trei tenori - Luciano Pavarotti, Hose Carreras, Placido Domingo – i-a avut ca parteneri pe scenele marilor opere ale lumii pe Samuel Ramey, Raina Kabaivanska, Giuseppe Giacomini, Vasile Moldoveanu, dar a concertat si cu Aretha Franklin. Cea mai reusita inregistrare arealizat cu tenorul roman, Vasile Moldoveanu la Metropolitan Opera din New York.


Repertoriul său cuprinde peste 150 de piese muzicale. Este recunoscut ca cel mai bun specialist al operelor italienești. De câțiva ani s-a retras din cariera internațională și se consacră dezvoltării profesionale a tinerilor cântăreți. Ca devotat al muzicii sacrale deseori concertează in biserici.
Concertul de 80 de minute din biserica Sfantul Mihai din Cluj sub titlul Meditație de Rusalii va cuprinde piese religioase, oratorii de Ács, Bach, Bizet, Gounod, Kodaly, Mendelssohn, Schubert, Stradella, Verdi. Dirijorul îi va acompania la pian pe tenorul Giuseppe Gerardi, soprana Klauda Kuczmog și baritonul Norbert Antoni.


 
 

 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe