LUCIAN BAN I MAT MANERI I SARAH MURCIA - SONGS WITHOUT BORDERS

LUCIAN BAN I MAT MANERI I SARAH MURCIA - SONGS WITHOUT BORDERS CONCERT

LUCIAN BAN I MAT MANERI I SARAH MURCIA - SONGS WITHOUT BORDERS

CONCERT

Pianistul româno-american de jazz Lucian Ban îi invită pe contrabasista franceză Sarah Murcia și pe violistul american Mat Maneri să susțină împreună cu el o serie de concerte, masterclass-uri și discuții post-concert, creând un program original inspirat din muzica populară românească, jazz și muzica de cameră europeană.

Această călătorie muzicală îmbină respectul pentru compozițiile culese de Bela Bartok (Dansuri populare românești) și improvizația contemporană.

Lucian Ban și Mat Maneri sunt renumiți la nivel internațional pentru îmbinarea folkului transilvănean și a improvizației, pentru asocierea muzicii clasice europene a secolului XX cu jazzul și pentru urmărirea unui ideal modern de jazz de cameră. Înregistrările lor pentru Sunnyside Records, ECM Records, Clean Feed, realizate împreună cu muzicieni precum John Surman, Evan Parker, Gerald Cleaver, Ralph Alessi, Tony Malaby, le-au adus aprecieri din partea criticilor de muzică și i-au purtat în turnee prin întreaga lume.

Sarah Murcia este considerată una dintre cele mai importante contrabasiste și compozitoare de jazz contemporan din Franța, o muziciană care a lucrat cu o serie impresionantă de muzicieni de jazz francezi și internaționali, precum Steve Coleman, Louis Sclavis, Magic Malik, Benoit Delbeq, Jen Shyu, Samuel Ber, Taylor Ho Bynum, Olivier Pi, Benjamin Moussay și mulți alții. 

Cu sprijinul Orange, Ambasadei SUA și al Institutul Francez, Songs Without Borders reunește trei muzicieni renumiți din trei culturi diferite - americană, română și franceză. Împreună cu Jazz Updates din Timișoara și Chamber Jazz de la Universitatea Transilvania din Brașov, proiectele prezintă în premieră un nou trio în fața publicului românesc, a studenților la muzică și a pasionaților de jazz contemporan.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe