fbpixel
Skip to main content

Jozef van Wissem | Control Club

Jozef van Wissem | Control Club

Jozef van Wissem | Control Club

Jozef van Wissem – apreciat compozitor olandez și virtuoz al lăutei, cunoscut pentru colaborările cu regizorul Jim Jarmusch – revine în concert la București, miercuri 15 iunie, la Control Club. Artistul se află într-un turneu european pentru promovarea celui mai recent album, Behold! I Make All Things New.

De origine olandeză, Jozef van Wissem a activat o lungă perioadă în Statele Unite, fiind descris de New York Times drept „compozitor avangardist, artist baroc, virtuoz al lăutei, deloc străin de dicotomie”. De-a lungul carierei sale, artistul a lansat nu mai puțin de 20 de albume solo și are în palmares numeroase colaborări ce au primit aprecierile criticii de specialitate, culminând cu distincția obținută, în 2013, la Cannes, pentru coloana sonoră a filmului Only Lovers Left Alive, de Jim Jarmusch. Soundtrack-ul original a fost lansat, în 2014, de ATP Records, și s-a bucurat de succes în clasamentele muzicale.

Lansat în martie anul acesta, la propriul label, Incunabulum Records, noul album semnat Jozef van Wissem, intitulat Behold! I Make All Things New, este în întregime instrumental și reprezintă o întoarcere la stilul neo-clasic minimal de la începutul perioadei sale de creație. Discul a fost compus și apoi înregistrat în lockdown, în Varșovia și Rotterdam, în perioada 2019-2021.

Stay Up To Date With Your Favorite Events