Jazz Nouveau presents Donny McCaslin (US)

Jazz Nouveau presents Donny McCaslin (US)

Jazz Nouveau presents Donny McCaslin (US)

Saxofonistul american Donny McCaslin este poate cel mai bine cunoscut pentru colaborarea cu regretatul David Bowie pe ultimul său disc, Blackstar, deși este prezent și pe albumele altor artiști celebri: Terence Trent D’Arby, Bobby McFerrin, Dave Douglas, Danilo Perez și lista poate continua.

Compozitor triplu nominalizat la Grammy, instrumentist și lider de grup cu o activitate prolifică, Donny McCaslin poate fi ascultat pe mai mult de 50 de albume, dintre care 15 proprii.

Început să cânte la vârsta de 12 ani și, ca adolescent, a cântat în trupa tatălui său, vibrafonist, în Santa Cruz. Până la liceu, apăruse de mai multe ori la Festivalul de Jazz de la Monterey.

După ce a absolvit Colegiul de Muzică Berklee cu o bursă completă, McCaslin a devenit un instrumentist foarte căutat în New York City.

David Bowie l-a văzut pe McCaslin cântând ca solist pentru Orchestra Maria Schneider și a adus în studio cvartetul progresiv de jazz al lui McCaslin, care a ajuns să definească fuziunea stilistică vizionară a albumului Blackstar.

După cum a scris David Hadju în The Nation, „Donny McCaslin a fost David Bowie-ul lui David Bowie.”

La rândul său, Bowie l-a influențat pe McCaslin, care a fuzionat alt-rock și jazz pe primul său album cu versuri, BLOW, din 2018.

Pe 28 octombrie ora 20.00, grupul Donny McCaslin va concerta pentru prima data în România la Jazz Nouveau pe scena din Control Club.

Bilete pe pe Eventbook.ro

Video https: https://www.youtube.com/watch?v=JPldLj8_EPo

Location
Date
Price
Order
Location
Date
20:00 - Monday, 28 October 2024
Order

85 lei (presale)

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend