fbpixel
Skip to main content

Mathias Eick Quintet la Jazz Nouveau

Mathias Eick Quintet la Jazz Nouveau

Grupul norvegian Mathias Eick Quintet concertează în premieră în București pe 14 octombrie, la Control Club unde vor deschide sezonul V Jazz Nouveau.

Mathias Eick este unul dintre cei mai apreciați trompetiști din noul val de instrumentiști europeni, palmaresul său fiind deja impresionant.

În 2007 a câștigat prestigiosul premiu International Jazz Talent acordat de Jazz Festivals Organization din New York, iar în 2009 o bursă Statoil, cea mai râvnită din Norvegia.

Inspirat muzical de Miles Davis, Chet Baker sau Enrico Rava, Mathias Eick (n.1979) este membru în Orchestra de Jazz din Trondheim.

Multi instrumentist, Mathias Eick cântă la trompetă, contrabas, vibrafon, pian, și chitară, semnătura sa sonoră fiind prezentă pe nu mai puțin de o sută de înregistrări.

Lista muzicienilor și trupelor cu care a colaborat este cel puțin spectaculoasă prin diversitatea genurilor și greutatea numelor: de la Chick Corea și Pat Metheny la Manu Katche și Youn Sun Nah, de la Lars Danielsson și Jaga Jazzist (împreună cu care a scos cinci discuri) la Ulver (Shadows of The Sun), Arcturus, Motorpsycho și The Gathering.

La Jazz Nouveau, grupul Mathias Eick Quintet își va promova cel mai recent album, Ravensburg, editat în 2018 de cunoscutul label german ECM Records.

Dedicat rădăcinilor familiei sale din Germania, Ravensburg este o evocare a celor mai profunde legături pe care le stabilim pe parcursul vieții cu oamenii din jurul nostru.

Concertul este programat la ora 20’00. Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Detalii pe paginile de Facebook Control Club și Jazz Nouveau.

Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

we also recommend

19.08.2020
DBE 10

The Ascending of Verve
Poarta 7, Spatiile RYMA, Cetatea Alba Iulia, Alba Iulia

01.10.2020
Vița de Vie OFF PLAYLIST

BT Live Limited Edition
Club Control, Bucuresti

Concert HEALING RAGAS - bansuri Bhaskar Das
disponibil pentru vizionare în perioada 31.07-06.08
Concert HEALING RAGAS - bansuri

Bhaskar Das
Online