fbpixel
Skip to main content

Eivind Aarset Quartet la Jazz Nouveau

Eivind Aarset Quartet la Jazz Nouveau

Eivind Aarset Quartet concertează pe 5 noiembrie în Control Club la Jazz Nouveau.

Eivind Aarset este fără îndoială cel mai solicitat și prolific chitarist norvegian al momentului.

Unanim apreciat pe scena de jazz contemporană, Aarset a depășit cu brio provocarea ultimă a oricărui instrumentist, aceea de a-și găsi un sound inconfundabil.

Paradoxal, cu cât instrumentistul explorează mai profund genuri muzicale diferite, amprenta personală devine și mai evidentă, pendulând între spațialitate, lirism și intensitatea explozivă a rock-ului. De altfel, ca in cazul multor chitariști, Eivind Aarset îi datorează lui Jimi Hendrix fascinația pentru acest instrument pe care-l decoperă la doisprezece ani, și de care nu se mai desparte.

Debutul său ca lider de grup, albumul Electronique Noir din 1998 a fost descris de New York Times ca ’’Unul dintre cele mai bune discuri de electric jazz post-Miles Davis ’’. 

Au urmat zeci de înregistrări și colaborări cu Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Django Bates, Bugge Wesseltoft, David Sylvian, Laurie Anderson, Jan Garbarek, Tigran Hamasyan, Dhafer Youssef, Ibrahim Maalouf, Nils Petter Molvaer, Sly & Robbie, Andy Sheppard și lista continuă cu nume la fel de sonore.

Împreună cu doi bateriști, Erland Dahlen ( Madrugada, Mike Patton, Mathias Eick) și Wetle Holte (Bugge Wesseltoft, Anja Garbarek), și basistul Audun Erlien (Bernhoft, Nils Petter Molvaer), Eivind Aarset va concerta la Jazz Nouveau în Control Club pe 5 noiembrie, ora 20’00.

Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Biletele costă 50 de lei și se pot cumpăra online pe www.eventbook.ro

Video

https://www.youtube.com/watch?v=1aMpRax4ruM

Detalii pe paginile de Facebook Control Club și Jazz Nouveau.

Jazz Nouveaueste o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.