fbpixel
Skip to main content

Buttering Trio la Jazz Nouveau

Buttering Trio la Jazz Nouveau

Născut într-un subsol din Berlin după un jam session, grupul Buttering Trio a debutat în 2013 cu albumul Toast, material inspirat puternic de trupele trip-hop, Portishead în special. Încă de la început, trupa și-a propus să aducă armonie prin muzica și versurile lor într-o regiune greu încercată.

Cei trei artiști și producători originari din Tel Aviv, Rejoicer (sintetizator), Beno Hendler( fost basist și în cunoscutul grup de hip-hop-world music Balkan Beat Box) și KerenDun (voce) au concertat în cluburi ca Jazz Café- Camden, Global- Copenhaga, Bi Nuu-Berlin , Loftas-Lituania, dar și la mari festivaluri precum Fusion Festival, Garbicz Festival, sau Strawberry Festival.

Rejoicer este o mai veche cunoștință a seriei Jazz Nouveau, el concertând anul trecut în Control Club împreună cu pianistul Nitai Hershkovits.

Influențați artistic de Frank Zappa, ‘’Grandmaster of all things out there’’cum îl portretizează grupul, Buttering Trio își definesc concertele ca pe o călătorie psihedelică în propriul subconștient. Ruperile de ritm și loop-urile creează un sound atmosferic și proaspăt în care basul, saxofonul, vocea și sintetizatorul explorează jazz-ul evitând capcana eclectismului căutat cu orice preț.

Trio-ul și-a mai adăugat în discografie două albume, Jam în 2014 și Threesome în 2016, materiale de pe care vor cânta pe scena din Control pe 23 aprilie, la primul lor concert în România.

Concertul Buttering Trio are loc pe 23 aprilie la ora 20’00 în clubul Control. Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Biletele costă 35 de lei și se găsesc online pe www.eventbook.ro

Video

http://bit.ly/2btwAot

Detalii pe paginile de Facebook Control Club și Jazz Nouveau.

Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

we also recommend

21.05.2020
#concertdeacasa Paul Cartianu, pian

Din vestul Austriei, din Salonul de Muzică al artistului, direct în casele noastre!
Online