fbpixel

JAZZ LITERAR

JAZZ LITERAR

JAZZ LITERAR

Bucură-te de o seară specială într-un univers al lecturii și muzicii jazz!

Începem o serie captivantă de evenimente sub numele Jazz Literar care aduc în prim-plan fascinanta conexiune dintre jazz și puterea cuvântului scris.
Vineri, pe 9 iunie, deschidem seria cu un eveniment atent ales, unde sunetele muzicii lui Alexandru Olteanu se îmbină cu scrierile Anei Barton. Într-o atmosferă intimă și inspirată, vei avea ocazia să te lași purtat de ritmurile jazzului, în timp ce cuvintele devin fundamentul care dă viață poveștilor.
Te vei pierde în notele muzicale rafinate, iar cuvintele vor căpăta profunzime și intensitate în fiecare pagină citită.

In scrierea si lectura Anei Barton, "Ophanim e timp conjugat in poveste, o intersecție a vocilor in care se revarsă si se caută mai multe generații, e simțul hiperdezvoltat care le cuprinde, le trăiește si, mai ales, le numește pe toate." – Nora Pavel

Vino și lasă-te învăluit într-un spectacol cultural ce explorează limitele expresiei artistice, într-un mod inedit și fascinant. Jazz Literar iți dezvăluie frumusețea și profunzimea jazz-ului și a scrisului, într-un loc unde arta se transformă într-o experiență transcendentă.

ANA BARTON mesteca țurțuri când era mică și făcea gâlci de două ori pe lună iarna, primăvara și toamna și o dată vara. Bine că n-are talent la cântat, dar are la ascultat muzică, mai ales jazz. A învățat să iubească marea și nisipul, răsăriturile și asfințiturile, miejii de ziuă, macii, albăstrelele și lanurile de grâu. Ploaia și furtuna. Muzica și dansul. Deși acum n-au mai rămas urme vizibile, a fost cândva gimnastă de performanță. Visează să înțeleagă mai bine limbajul pisicilor și pe-al cățeilor. Iubește cerneala și stilourile și are mereu degetele pătate de cerneală. Acum, scrie cu un stilou albastru, cu cerneală violet. Îl cheamă Jazz Noble. Ana își împarte viața cu un bărbat care și-a vândut sufletul jazzului (Să-i spunem jazzar, citit gezar?).
A publicat romanele Jurământ de rătăcire și Nemuritorii de rând (Editura Herg Benet) și volumele de proză scurtă Prospect de femeie, Mamifer (Editura Herg Benet) și Pervazul lui Dumnezeu (Editura Humanitas), Foto Splendid. Colecția Costică Acsinte – Viața socială și Foto Splendid. Colecția Costică Acsinte – Doamne și domnițe (Editura Atelierele Albe), fiind prezentă și în volume colective precum Cartea simțurilor (Editura Humanitas), Cele mai frumoase proze ale anului 2014 (Editura Adenium), Tot înainte! Amintiri din copilărie (Editura Curtea Veche), In the mood for love. Antologia prozei erotice feminine din România (Editura Paralela 45), Viața pe Facebook. Dau like, deci exist (Editura Polirom), Să fim anonimi ca dovlecii (Editura Muzeelor Literare), Singuri acasă. Copii și părinți în pandemie (Editura Vremea), Neterminatele iubiri (Editura Național), Ophanim (Editura TREI).

ALEXANDRU OLTEANU a studiat compoziție jazz, la Universitatea Națională de Muzică București, și este unul dintre pianiștii/muzicienii de jazz locali reprezentativi, ai noii generații . În 2012, a obținut „Premiul pentru cel mai bun pianist” la Festivalul Studențesc de Jazz de la Târgu-Mureș și, în 2013, Marele premiu la Festivalul de Jazz de la Sibiu cu trio-ul Blue Train. In ultimii ani a activat cel mai adesea alături de proiecte de jazz vocal instrumental, cultivând in concomitent pasiunea pentru acompaniament creativ specific genului, cât si cea pentru solo jazz piano.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe