fbpixel
Skip to main content

FORQ la Jazz Nouveau

FORQ la Jazz Nouveau

FORQ, o forță a jazzului american la Control Club
’’An all-star ensemble...rooted deeply in a distinctly southern groove, but both the fire and inventiveness that NYC is known for.’’ Jazz FM

Grupul american FORQ concertează în premieră în București, pe 25 martie la Jazz Nouveau în formula: Henry Hey (clape), Kevin Thomas (bas), Chris McQueen (chitară), Jason JT Thomas (tobe).
Ce se întâmplă când se întâlnesc în același studio de înregistrări patru improvizatori de top, instrumentiști care au lucrat cu cele mai mari nume din muzica contemporană?

Nu e greu de prevăzut, se ajunge foarte repede la o super trupă, un quartet cu un suflu și un apetit pentru explorare molipsitoare.
Cum ar putea fi altfel un grup înființat de strălucitul pianist american Henry Hey și basistul Michael League, motorul trupei Snarky Puppy, multi premiată cu Grammy?

Henry Hey este imposibil de prezentat fără superlative, având în vedere talentul și deschiderea sa către universuri muzicale atât de diverse. Compozitor, aranjor, instrumentist, producător, director muzical, Hey a lucrat cu David Bowie, George Michael, Rod Stewart Seamus Blake, Lucy Woodward, ca să-i numim doar pe cei mai celebri.

A compus muzică de film ( Ocean’s Twelve, Dumb and Dumber To, împreună cu cei de la Empire of the Sun, The Secret Life of Walter Mitty) și a făcut înconjurul Europei ca lider de orchestră.

Chiar dacă lui Michael League i-a luat locul în trupă Kevin Thomas, schimbarea a fost cât se poate de potrivită. Basistul american are în palmares concerte și înregistrări alături de John McLaughlin, Jimmy Herring, Donny McCaslin, Wayne Krantz, Akon, Monica, Wale, Col. Bruce Hampton, sau Russell Gunn.

Pasiunea și entuziasmul cu care cântă jazz, funk, hip-hop și metal fac din el unul dintre cei mai căutați instrumentiști americani.

Chitaristul Chris McQueen este membru fondator al grupului Snarky Puppy, concertează regulat cu Bokanté, Lizz Wright, Banda Magda, Lucy Woodward și Alejandro Escovedo, apare în numeroase rock musicals, și mai nou a creat aplicația de mobil Guitar Note Atlas, pentru cei interesați să învețe chitara.

Bateristul Jason JT Thomas este câștigător a nu mai puțin de 3 premii Grammy ,cu aceiași invincibili Snarky Puppy, cântă cu Roy Hargrove’s RH Factor, Fred Hammond, CeCe Winans, Marcus Miller sau Mark Lettieri în turnee pe întreg mapamondul.

Pe 25 martie, ora 20’00, FORQ, forța americană a jazzului concertează în premieră în București, la Control Club.


Detalii pe paginile de Facebook Control Club și Jazz Nouveau.
Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.