DokStation prezintă: Lalalar | 22 septembrie în Control

DokStation prezintă: Lalalar | 22 septembrie în Control

DokStation prezintă: Lalalar | 22 septembrie în Control

Una dintre cele mai interesante apariții pe scena underground din Istanbul, trupa Lalalar revine la București și va concerta în Control, vineri, 22 septembrie, în cadrul celei de-a 7-a ediții DokStation Music Documentary Film Festival.

Puternic influențați de rock-ul psihedelic anatolian al anilor '70, dar și de muzica optzecistă și dark-wave-ul omniprezent în underground-ul din Istanbul, Lalalar cântă împreună din 2018.

După apariții de succes în festivaluri europene (Le Guess Who, Trans Musicales), trio-ul a lansat anul trecut albumul de debut, Bi Cinnete Bakar, un mix inedit de energie punk, muzică electronică și instrumente tradiționale.

Lalalar sunt renumiți pentru show-urile live energice, atât pe scenele marilor festivaluri, cât și în concerte DIY, în parcări din Istanbul, la întrunirile organizațiilor civice, o parte importantă a vibrantei scene underground locale, unde „trupe noi apar în fiecare zi”, spune compozitorul trupei, Ali Güçlü Şimşek.

La fel cum scena punk din Marea Britanie a fost alimentată în anii ’70 de revolta tinerilor față de politicile conservatoare ale lui Margaret Thatcher, tineretul din Turcia lui Erdoğan este mereu în căutare de noi mijloace de expresie prin muzică: „Din underground și până în cluburile posh, publicul este mereu prezent pentru actele artistice originale”, spune Şimşek.

Furious electro-techno-rock from Istanbul – Backseat Mafia

A pounding beat and circuitous guitar melody situates the band in a delightful interzone between booming industrial rock and heady prog. – Bandcamp Daily

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


Mera World Music 2024
1-4 AUGUST 2024
Mera World Music
MERA, TRANSILVANIA
Teho Teardo & Blixa Bargeld
20:00 - Friday, 29 November
Teho Teardo & Blixa Bargeld
Club Control
Marea Serbare
20:00 - Sunday, 30 June
Marea Serbare
Stația Teatru Muzical
SCHUBERTIADA SoNoRo Musikland
18:00 - Friday, 2 August
SCHUBERTIADA
Biserica fortificată Meșendorf