DokStation prezintă: DakhaBrakha | 21 septembrie în Expirat

DokStation prezintă: DakhaBrakha | 21 septembrie în Expirat

DokStation prezintă: DakhaBrakha | 21 septembrie în Expirat

DakhaBrakha, îndrăgita formație ethno-chaos din Ucraina, revine la București și va concerta în Expirat, joi, 21 septembrie, în cadrul celei de-a 7-a ediții DokStation Music Documentary Film Festival.

Povestea DakhaBrakha („dă/ia”, în limba ucraineană veche) începe odată cu Revoluția Portocalie din 2004. Regizorul de teatru avangardist Vlad Troițki își dorește să înregistreze și să conseve folclorul ucrainean și să înlocuiască influențele estice cu cele occidentale. Astfel, trupa începe să combine versuri și melodii tradiționale cu ritmuri jazz și world music, din Africa până în Australia, bucurându-se de aprecierea criticilor. De atunci, cei patru muzicieni au susținut turnee ample în Europa, Asia și America, concertând și la Glastonbury, în 2016 și 2022.

Concertele DakhaBrakha sunt experiențe unice, în care sound-ul instrumentelor tradiționale se îmbină cu mesajul puternic al versurilor, într-un performance captivant, de neuitat.

După declanșarea războiului din Ucraina, DakhaBrakha își asumă rolul de a promova cultura ucraineană și a transmite mesaje de pace prin intermediul muzicii, în turnee internaționale.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend