fbpixel
Skip to main content

CORIVAT live - Special Guest: Michi (Suie Paparude)

CORIVAT live - Special Guest: Michi (Suie Paparude)

CORIVAT este un duo alcătuit din Yvat și EL Cuervo Magnetico. 

 

Artist experimental, Yvat se remarcă încă din 2000 ca sound designer pentru prestigioasele bănci de sunet Ueberschall Sample Service (Germania) și PowerFX (Suedia). Primul album Yvat - Concert for Violin, apare la labelul englez Experimental Seafood Recordings, atragând atenția  BBC Radio 3 și a reputatului John Peel, care îl și difuzează. Dincolo de munca de studio, Yvat este un artist de live performance cu o experiență de sute de concerte în cadrul festivalurilor internaționale de gen. 

 

El Cuervo Magnetico este un "ghost producer" de muzică din Mexic. Născut din tată român și mamă mexicancă, a venit în București acum 2 ani, îndrăgostit fiind de o româncă pe care a cunoscut-o în Ciudad de Mexico. S-a întâlnit cu Yvat acum 2 ani la un eveniment în București și s-au decis să colaboreze. Așa s-a născut proiectul CORIVAT. Masca pe care o poartă Cuervo este un tribut pentru Rey Misterio, un celebru "luchador" (wrestler/luptator) mexican, al cărui fan a fost de mic copil.

 

Videoclipul pentru “Rai” a apărut după ce piesa, intrată în heavy rotation toamna trecută pe Radio Tananana, a stârnit adevărate revolte în rândul ascultătorilor. Oamenii nu știau unde pot găsi piesa online și, drept urmare, i-au asaltat pe cei de la Tananana si pe membrii trupei cu mesaje în care cereau lămuriri.  

“Rai” este primul videoclip în limba română al celor de la Corivat. Precedentul clip - “Insomniac”, în limba engleză - a luat pe sus lumea festivalurilor de film, câștigând o mulțime de premii în toată lumea pentru “Best Music Video”, și nu numai. Deși au apărut de curând în muzica românească, “Corivat” sunt deja o prezență controversată. Ambele videoclipuri au stârnit multe discuții, având o estetică și simbolistică greu de digerat pentru puritani, iar “Insomniac” a fost acceptat pe YouTube doar după ce a fost etichetat cu “restricție de vârstă” .

Invitat special: Michi (Șuie Paparude)