fbpixel
Skip to main content

#concertdeacasa Alexandru Plăcintă, pian

Dintr-un Salon de Muzică ieșean, direct în casele noastre.

#concertdeacasa Alexandru Plăcintă, pian Dintr-un Salon de Muzică ieșean, direct în casele noastre.

Concertul se va transmite în direct (live) online. Accesul publicului este permis de la ora 19:50.

Program

Ludwig van Beethoven – Sonata Op. 57 No. 23, ”Appassionata”

Frédéric Chopin – Scherzo Op. 31 No. 2

Franz Liszt – Vallée d'Obermann

George Enescu – Toccata din Suita op. 10, nr. 2


Alexandru Plăcintă a început studiul pianului la vârsta de 7 ani la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași unde în prezent este elev în clasa a XII-a, fiind îndrumat de prof dr. Roxana Ota. Anul trecut a fost acceptat ca viitor student pentru anul universitar 2020-2021 la Royal Conservatoire of Scotland din Glasgow.

El a obținut numeroase premii importante la concursuri naționale și internaționale:

  • International Piano Competition „Ville de Gagny”, Paris – Marele Premiu „Jeunes Talents”
  • International „Rosario Marciano“ Piano Competition, Viena – Premiul III
  • Malta International Music Competition - Premiul I
  • Transylvanian Piano Competition, Brașov – Premiul III
  • International Music Competitions for Youth “Dinu Lipatti” Roma – Premiul I FINALIST
  • Premiul I și Premiul Special – Concert de pian împreună cu Orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski” la Constanta International Competition – Festival for Young Pianists
  • Trofeul „Frederic Chopin” la Concursul International „Frederic Chopin” Bacău.

Este dublu-câștigător al Trofeului „Piano Artis” Iași și laureat al Premiului I la Concursul Internaţional de Pian “Lira de Aur“ din 2016 până în 2019, primind în cadrul acestui concurs și Premiul ”CIPRIAN PORUMBESCU” în anii 2017 și 2018.

Începând din 2011 a participat la Olimpiadele Naționale de Interpretare Instrumentală, iar în 2019 a obținut din nou Premiul I.

A frecventat Cursuri de Măiestrie Artistică, susținute între alții de Eugene Alcalay - profesor la Azusa Pacific University California, Pavlos Yallourakis, profesor la Ecole Normale de Musique ”Alfred Cortot” din Paris, Florian Mitrea, profesor la Royal Academy of Music din Londra, Daniel Goiți, profesor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Aurelia Vișovan, – Hochschule für Musik Nürnberg, Andreas Henkel, profesor la Dresda, Larisa Jar, Maestru în Artă din Republica Moldova, Stefano Miceli, profesor la Adelphi University Boston şi New York.

Alexandru a debutat ca solist la vârsta de 11 ani cu orchestra Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă”, a cântat cu orchestrele simfonice ale Filarmonicii Botoșani, Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău și a Teatrului de Operă și Balet „ Oleg Danovski” din Constanța, iar împreună cu violoncelista Clara-Sofia Lupașcu a înființat DUO BISART, care a câștigat Premiul I FINALIST la Concursul Internațional ”Emanuel Elenescu” Piatra Neamț - secțiunea Muzică de Cameră.

Sub egida Fundației Remember Enescu a susținut recitaluri în Piața George Enescu în timpul Festivalului Enescu, a avut un recital în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Mihai Eminescu” din Iași cu ocazia ”Zilelor BCU” și a fost invitat să ofere un recital la Ambasada SUA din Malta.

Alexandru s-a implicat și în concerte caritabile, susținând recitaluri la Sala Auditorium Maximum de la Cluj, la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoşani și la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi.


.


we also recommend

voucher valabil 2 luni de la achiziție
Experimenteaza - curs online de pictura pentru incepatori


Online, pe zoom.us

valabil pentru proiecțiile din aprilie 2021
Bilet cadou ARTA-Acasă


Online

Surpriza Iepurasilor de Paste Spectacol cu mascote si personaje
disponibil pentru vizionare până pe 10.05.2021, 48h de la achiziția biletului
Surpriza Iepurasilor de Paste

Spectacol cu mascote si personaje
Online