fbpixel
Skip to main content

Tingvall Trio [Germania] & Arcuș Trio [România]

Concert Extraordinar de Jazz

Tingvall Trio [Germania] & Arcuș Trio [România]  Concert Extraordinar de Jazz

TINGVALL TRIO & ARCUȘ TRIO

CONCERT EXTRAORDINAR

Locul: Iaşi, Biblioteca Centrală Universitară, Aulă

Data: Marți,13 decembrie 2016

Ora: 19.30

Biletele se pot cumpăra pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

Prețuri:

45 lei - sector A, R6 - R11

40 lei - sectoarele F, H, G, I, J (R 1 - 4, locuri 1 - 4) K (R 1 - 4, locuri 1 - 4)

35 lei - sectoarele J (R 1 - 4, locuri 5 - 8), K R 1 - 4, locuri 5 - 8).

Ritmuri surprinzătoare, experiment, diversitate stilistică, exuberanță și energie, sunt doar câțiva termeni care pot descrie un adevărat regal jazzistic oferit de două mărci culturale reunite JAZZeast SERIES & IașiJAZZNights, invitându-vă să petreceți o seară memorabilă în compania artiștilor de excepție: TINGVALL TRIO [Germania] și ARCUȘ TRIO [România].

Evenimentul este produs de Asociația Compania FaPt - Fabrica de Artă și Producție Teatrală și Centrul Cultural German Iași, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară Iași și The Trumpets.

________________________________

TINGVALL TRIO este unul dintre cele mai remarcabile trio-uri de pe plan internațional și o poveste de succes fără precedent în jazz-ul german contemporan din ultimii zece ani. TINGVALL TRIO se va afla în România pentru a doua oară, după concertul de senzaţie susţinut în 2012 în cadrul Festivalului de Jazz de la Timişoara, care l-a făcut pe cunoscutul critic de jazz, Florian Lungu, să exclame: “Doamnelor şi domnilor, în acest moment, 80% din populaţia Europei vă invidiază!

Pe scurt, cariera trio-ului german este descrisă de:

- 3 premii ECHO JAZZ respectiv “Best Live Act of the Year”;

- 5 premii JGolden Record AZZ AWARDS, pentru mai bine de 10.000 de discuri vândute în Germania pentru fiecare dintre cele patru albume de studio: “Vattensaga” 2011,“Vägen” 2012, “Norr” 2013, “Skagerrak” 2014, “Beat” 2015;

- poziție de vârf în jazz-ul european și în topurile germane de jazz;

- prezență frecventă în festivalurile de renume internațional, din peste 20 de țări, și în cluburi de jazz de top;

- ecouri entuziaste în revistele de profil precum Jazzwise (UK), Jazzzeitung (Germania), Jazz Life (Japonia), și în presă, The Guardian (UK), La Stampa (Italia), El Pais (Spania), Allgemeine Zeitung, Spiegel, Zeit, etc. Solo-urile magistrale de pian, double-bass şi tobe, ce pigmentează exuberant atmosfera muzicală, inteligenţa, umorul, spontaneitatea şi senzaţia de fluid dată de relaţia superbă dintre instrumente, a determinat critica de specialitate să compare TINGVALL TRIO cu legendarul E.S.T. - Esbjörn Svensson Trio, deosebirea constând în faptul că trio-ul german utilizează exclusiv mijloace acustice pentru a creea un sunet inconfundabil care cochetează cu dinamica unei trupe rock.

TINGVALL TRIO nu reușește doar să unească diferite generații în spatele conceptului lor muzical, ci, mai presus de toate, reușește să câștige un public tânăr pentru muzica jazz, printr-o energie aproape neverosimilă și un stil muzical definit de un mix al celor trei culturi din care provin muzicienii care îl compun: pianistul suedez MARTIN TINGVALL, basistul cubanez OMAR RODRIGUEZ CALVO și bateristul german JÜRGEN SPIEGEL

________________________________

ARCUŞ TRIO este considerat revelația acestui an, care diversifică şi întregeşte scena noului val al jazz-ului contemporan românesc cu un sound unic și un stil muzical inedit, deloc sedentar, o narațiune despre locul unde se pot întâlni funk-ul, prog-rockul și urban-jazz-ul, ce porneşte de la elemente folclorice, culese din muzica tradițională românească și din zona de sud-est a Europei, trecute prin groove-uri moderne și filtre ale tehnicii acustice actuale.

Înființat în 2015 de ALEXANDRU ARCUȘ – saxofon, ADI STOENESCU – hammond şi MARCEL MOLDOVAN – drums, efx, cei trei membri cu baze muzicale și culturale diferite, contribuie la sound-ul original şi la explorarea noilor sfere ale genului.

În octombrie 2015 primesc, în cadrul concursului Sibiu Jazz Festival, premiul pentru cea mai bună compoziție, respectiv Adrian Stoenescu pentru piesa "Puls", iar în martie 2016, ARCUŞ TRIO lansează “Allotropy”, album eclectic, cu o forţă expresivă aparte, unul dintre cele mai importante debuturi discografice româneşti de anul acesta.

_________________________________

PROGRAM
Evenimentul va începe la ora 19:30. Accesul în sală se face în intervalul orar 19:00 - 19:30.

Filmările, fotografiatul cu aparate profesionale şi folosirea blitz-ului, sunt INTERZISE pe toată durata evenimentului.

FACILITĂŢI

În cadrul evenimentului, va fi amenajat un stand de la care se vor putea achiziționa albumele TINGVALL TRIO și ARCUȘ TRIO. De asemenea, va fi deschis un bar, care va funcţiona pe toată durata evenimentului.

 

we also recommend

voucher valabil 2 luni de la achiziție
Experimenteaza - curs online de pictura pentru incepatori


Online, pe zoom.us

valabil pentru proiecțiile din aprilie 2021
Bilet cadou ARTA-Acasă


Online

Mumush Festival 1.0
19-22.08.2021
Mumush Festival 1.0


Adrianu Mare

Surpriza Iepurasilor de Paste Spectacol cu mascote si personaje
disponibil pentru vizionare până pe 10.05.2021, 48h de la achiziția biletului
Surpriza Iepurasilor de Paste

Spectacol cu mascote si personaje
Online