fbpixel
Skip to main content

The Jesus and Mary Chain

DokStation Music Documentary Film Festival Opening

The Jesus and Mary Chain DokStation Music Documentary Film Festival Opening

The Jesus and Mary Chain deschide a doua ediție DokStation

Pentru prima oară în România, trupa scoțiană The Jesus and Mary Chain va deschide a doua ediție DokStation Music Documentary Film Festival, ce se va desfășura în București, între 14 și 17 septembrie 2017. Concertul va avea loc joi, 14 septembrie, în Amfiteatrul “ Mihai Eminescu”.

Influențați de The Velvet Underground, The Stooges, The Ramones, Einstürzende Neubauten, The Shangri-Las, în 1983, frații Jim și William Reid înființează trupa The Jesus and Mary Chain. Odată cu albumul de debut, din 1985, Psychocandy, The Jesus and Mary Chain va da tonul noise pop de la mijlocul anilor ’80. Combinație de zgomot și distorsionare cu armonii pop, muzica scoțienilor va deveni referință pentru genul shoegaze de la începutul anilor ’90, de la My Bloody Valentine la Dinosaur Jr.

După șapte albume, în 1998, în urma multiplelor conflicte proverbiale între cei doi frați, trupa se destramă temporar. În 2003, regizoarea Sofia Coppola folosește piesa “Just Like Honey” în filmul “Lost in Translation” și aduce trupa The Jesus and Mary Chain în atenția unei noi generații. După multe încercări, în 2007, festivalul Coachella reușește să-i readucă pe scenă, alături de actrița Scarlett Johansson.

După o pauză de 19 ani, a fost lansat pe 24 martie anul acesta cel mai recent album și primul după destrămarea trupei din 1998, Damage and Joy, produs de Youth.

"Am început – vă vine să credeți? – să ne ascultăm unul pe altul un pic mai mult”, explică Jim. “ Cred că are de-a face cu faptul că, îndrăznesc să spun, înțelepciunea vine cu vârsta.” “Să faci un album bun e o realizare dacă ai douăzeci si doi de ani, dar, dacă se întâmplă la cincizeci, e un mic miracol.”

Amfiteatrul “Mihai Eminescu” - Centrul Cultural “Mihai Eminescu” se află în zona Parcul Național, str. Arh. Hîrjeu, nr. 61, Sector 2. Video “Just Like Honey” - https://www.youtube.com/watch?v=7EgB__YratE

Video “Head On” - https://www.youtube.com/watch?v=eGp47YwDZ48

Video “Always Sad” - https://www.youtube.com/watch?v=qevLgqlKvIk

DokStation Music Documentary Film Festival este singurul festival de documentare muzicale din București. Proiecțiile, concertele, evenimentele și atelierele pentru copii și tineri se vor desfășura în mai multe cartiere ale capitalei.
A doua ediție DokStation este dedicată muzicianului britanic David Bowie.

Biletele pentru concertul The Jesus And Mary Chain din cadrul DokStation Music Documentary Film Festival sunt disponibile online pe Eventbook.ro, în rețeaua națională a librăriilor Humanitas, Librăria Franceză "Kyralina" și la sediul Eventbook din str. Actor Ion Brezoianu, 21.

Biletele pot fi procurate la următoarele prețuri, în pre-sale, până în 21 mai: 70 lei; în perioada 22 mai – 13 septembrie: 95 lei; în ziua evenimentului (14 septembrie): 120 lei.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la info(at)dokstation(punct)ro

www.facebook.com/DokStation.ro
www.dokstation.ro