fbpixel
Skip to main content

Géraldine Laurent Trio feat. Manu Codjia & Christophe Marguet

Jazz Fan Rising | FRENCH TOUCH & DANCE | LOOKING FOR PARKER

Géraldine Laurent Trio feat. Manu Codjia & Christophe Marguet Jazz Fan Rising | FRENCH TOUCH & DANCE | LOOKING FOR PARKER

Notați în calendar data de 30 mai și veniți următorul concert Jazz Fan Rising pentru a ... dansa ! Ca în vremurile de aur ale jazz-ului !

Invitata noastră va fi Géraldine Laurent, o saxofonistă aprigă din Franța, împreună cu trio-ul său de excepție, cu Manu Codjia la chitară și Christophe Marguet la percuție. Un grand régal, Mesdames et Messieurs !

GERALDINE LAURENT ne reamintește că jazz-ul nu este o doar un domeniu destinat bărbaților. “Cavaler al Artelor și Literelor” în Franța, Geraldine acumulat o mulțime de premii și distincții.

Primul său disc i-a adus, în 2008, premiul Les Victoires du Jazz și premiul Django Reinhardt. Al doilea, în 2010, premiul Academiei de Jazz și premiul discului francez. Ultimul său disc, din 2015, a consacrat-o “Muzicianul Anului” Jazz Magazine, i-a adus Marele Premiu al Académie Charles Cros și un nou Premiu al Academiei de Jazz.

“Vreau ca muzica mea să păstreze o legătură cu dansul. Vreau ca ascultătorii mei să își miște corpul. Îmi plac ritmurile în trei pași, mai dansante”, mărturisește Geraldine Laurent, care păstrează o vie amintire muzicii de jazz a anilor nebuni. Criticii asociază muzica ei cu vivacitatea lui Paul Desmond (Time Out și nu numai), bogăția armonică a lui Ornette Coleman, vioiciunea lui Charlie Parker, eleganța și intensitatea dramatică a lui Art Pepper, sau lirismul lui Sonny Rollins.

Geraldine este la prima sa descindere în România.
 

MANU CODJIA (se citește "cogia"), chitarist după care trebuie să te bați ca să îl ai în trupă", are un stil și un sound care ne aduce aminte de Bill Frisell, Manu Codja a cântat în grupurile conduse de Henri Texier, Eric Truffaz, Elisabeth Kontomanou, a făcut parte din Orchestre National de Jazz și a mai cântat în concerte alături de Louis Sclavis, Pat Metheny, Michel Portal, Aldo romano, Miroslav Vitous. Împreună cu Geraldine Laurent și Christophe Marguet a scos un disc denumit "Looking for Parker".


CHRISTOPHE MARGUET (percuție) este “cel mai bun toboșar din Franța de foarte multă vreme”, conform Nouvel Observateur. Un muzician care se “reclamă” din școala lui Paul Motian și care a cântat alături de floarea jazz-ului european și american a ultimelor trei decenii: Enrico Rava, Richard Galliano, Paolo Fresu, Joachim Kühn, Gian Luigi Trovesi, Louis Sclavis, Steve Swallow, Glenn Ferris, Christof Lauer, Michel Portal, Dominique Pifarély, Stephane Grappelli, Didier Levallet, Mat Maneri, Boyan Z, Paul Rogers, Kenny Wheeler, François Couturier, Anouar Brahem, John Scofield, Joe Lovano și mulți alții.
_______________________________
Un concert propus de Jazz Fan Rising asociația connoisseur-ilor de jazz, în partenariat cu Institutul Francez. Organizator Fundația Jazz Festivals & Events.

Preț bilet: 75 lei - cat. II / 95 lei - cat. I

we also recommend

02.11.2021
EL ORO DE LOS TIGRES

SoNoRo Festival.16
Fratelli Studio, Bucuresti

Abonament București SoNoRo Festival.16
29.10.2021
Abonament București

SoNoRo Festival.16
Bucuresti