fbpixel
Skip to main content

Concert A Cappella: Blue Noise - Portrait

Concert A Cappella: Blue Noise - Portrait

Din 2015, cei 6 muzicieni de la Blue Noise transpun piese cunoscute din mai multe genuri muzicale (jazz, rhythm & blues, pop și beat box) într-o formă şi stil propriu, a cappella. Blue Noise a fost prima formaţie de acest gen care a ajuns în finala pe ţară la Eurovision, ediţia din 2015.

Anul acesta, Blue Noise a demarat un proiect unic, deocamdată, pe piața muzicală românească.  Proiectul se numește Laboratorul de voci și își propune producția și promovarea primului album a cappella din România. Albumul va conține numai piese noi compuse de membrii grupului.

Ana Maria Alexa (sopran), Elena Moroşanu (mezzo sopran), Ana-Cristina Leonte (alto), Mihail Grigore (tenor), Bogdan Tudor (bas) şi Denis Bolborea (percuție vocala/beatbox) formează “laboratorul de voci” unde experimentează, explorează şi se joacă cu o gamă diversă de sonorităţi pe care vocea umană le poate produce. Pentru că nu există instrumente care să amplifice sonoritatea, vocea preia tot “greul”, de aceea creativitatea, mişcarea, interpretarea (nu doar la nivel vocal ci şi de gestică) şi ingeniozitatea interpretării sunt cruciale. De aceea, în cadrul proiectului, a existat și o zonă dedicată coregrafiei. Împreună cu coregraful Valentina de Piante, cei șase muziceni s-au implicat într-o serie de laboratoare de creație, în cadrul cărora au căutat o relație organică între corp și voce, explorând concepte precum vocea care se mișcă, corpul care cântă sau sunetul care atinge. Publicul va putea afla despre aceste experiențe în cadrul unor workshopuri care se vor desfășura până la jumătatea lunii noiembrie. 

Finalizarea albumului va fi marcată de un turneu național în care vor fi susținue concerte cu piesele de pe album și nu numai. În București, Blue Noise va concerta pe 15 noiembrie, la Teatrul Apollo111.
 

Mai multe detalii pe https://www.facebook.com/wearebluenoise/

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Producător: Indie Box

Parteneri: Ambasada, Apolo 111, Biblioteca Județeană Astra Sibiu, Casa de cultură a municipiului Sibiu

Parteneri media: Radio România Muzical, B24FUN, liternet.ro, informateca.ro, life.ro, Zile și Nopți, ceascadecultura.ro

Depre Blue Noise:

Din 2015, trupa Blue Noise a participat la festivaluri de jazz din ţară - Iaşi şi Focşani în 2016, Festivalu de Jazz de la Brașov și București în 2018, au colaborat cu diverşi artişti cunoscuţi, dintre care Răzvan Suma la Sala Radio (împreună cu care au interpretat o piesă de mare anvergură, instrumentală, Le Grand Tango de Astor Piazzolla), Alexandra Uşurelu, Adi Despot şi Viţa de Vie (piesa „Luna şi Noi” a ajuns în topurile muzicale), Damian Drăghici (au făcut un bonus track, Până cînd nu te iubeam, pe ultimul lui album, Gypsy Rock (Change or Die), Skizzo Skillz (împreună cu care au scos piesa „Mut Munţii”). Pe lângă aceste colaborări, au susţinut şi concerte proprii la Casa Filipescu, Muzeul Ţăranului, Grădina de Filme, J’ai Bistrot, Jazz Book, Muzeul Naţional al Literaturii (în cadrul proiectului „Noapte Muzeelor”), Festivalul Enescu. Şi pentru că studiul este un „must” în această meserie, anul trecut au participat la workshop-ul susţinut de King’s Singers la Cluj.

we also recommend