Andrei Petrache – România (pian) | Giovanna Pessi / Tom Arthurs – Elveția / Marea Britanie (harpă barocă, trompetă) | Antonello Salis – Italia (pian /acordeon)

Andrei Petrache – România (pian) | Giovanna Pessi / Tom Arthurs – Elveția / Marea Britanie (harpă barocă, trompetă) | Antonello Salis – Italia (pian /acordeon) Jazz in Church

Andrei Petrache – România (pian) | Giovanna Pessi / Tom Arthurs – Elveția / Marea Britanie (harpă barocă, trompetă) | Antonello Salis – Italia (pian /acordeon)

Jazz in Church

Andrei Petrache – România (pian)

Născut în 1998, Andrei Petrache are o activitate bogată şi în domeniul muzicii clasice. Şi-a luat licenţa în domeniul compoziţiei la clasa profesorului Dan Dediu, iar în prezent studiază dirijatul orchestrei sub îndrumarea profesorului Cristian Mandeal.

Din 2008 până acum, Andrei Petrache a cucerit 30 de premii pentru interpretare şi 32 pentru compoziţie la concursuri din ţară sau din străinătate. A scris peste 70 de lucrări de muzică clasică sau jazz, între care opera de cameră "Der Besucher", prezentată în 2022 de Teatrul din Bielefeld, sau cantata pentru cor şi orchestră "În tină", interpretată de Filarmonica "George Enescu" în 2023. (Radio România Muzical)

Giovanna Pessi / Tom Arthurs – Elveția / Marea Britanie (harpă barocă, trompetă)

Un trompetist de o virtuozitate impresionantă, erudiție și deschidere la minte, britanicul Tom Arthurs a explorat toate registrele muzicii experimentale ale momentului, flirtând fie cu jazzul, fie cu muzica contemporană sau cea improvizată. Aici își unește forțele cu harpista elvețiană Giovanna Pessi, care, atunci când se abandonează repertoriului muzicii vechi de care aparține instrumentul său, îi place să-l ducă în tărâmurile mai puțin formate ale muzicii contemporane. Combinându-și referințele și imaginația, cei doi artiști lucrează la un repertoriu eclectic care combină Haendel, muzica ugandeză sau melodiile chilienei Violetta Parra, sunete fascinante în dorința de a depăși granițele.

Antonello Salis – Italia (pian / acordeon)
Antonello Salis, născut în 1950, pianist și acordeonist din Sardinia, care trăiește la Roma din 1975, este de jumătate de secol unul dintre cei mai personali și creativi muzicieni de jazz italieni: a fondat trio-ul Cadmo, a cântat cu Lester Bowie și Paolo Fresu, alternând constant numeroase și interesante colaborări cu recitaluri de solo piano. Salis este în multe privințe cel mai „corporal” și mai african dintre muzicienii de jazz italieni.
Una din perlele ediției din acest an a festivalului Jazz in Church.

Location
Date
Price
Order
Location
Biserica Lutherană, Bucuresti
Date
19:00 - Tomorrow, 20 April 2024
Order

250 lei

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe