Academia Sunetelor

Academia Sunetelor Paul André Bempéchat | Vladimir Agachi | Young Famous Orchestra

Academia Sunetelor

Paul André Bempéchat | Vladimir Agachi | Young Famous Orchestra

3 noiembrie sau ziua marilor evenimente: în Washington se înființa Casa Albă în 1800, în București, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa în 1834, iar în 2019 la Cluj-Napoca… Young Famous Orchestra și Vladimir Agachi revin pe scenă în fața publicului! De la ora 18:00, la Auditorium Maximum.

 

Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Universității Babeș-Bolyai

 

După o dublă premieră extraordinară oferită cadou comunității Young Famous [o reprezentație de teatru muzical la Bastionul Croitorilor, alături de Angelica Nicoară, Octavian Popa și Camelia Hâncu], dinamica și tânara orchestră revine sub îndrumarea  lui Vladimir Agachi odată cu celebrarea a 100 de ani de UBB, linia română la Cluj-Napoca, într-un spațiu emblematic pentru Universitatea Babeș Bolyai.

 

De această dată, invitat special este pianistul franco-canadian Paul Andre Bempechat, Artist-in-Residence la Harvard University, Leverett House & renumit pentru interpretările sale din First Viennese School, Brahms, Schumann și Chopin. Rebel al Manhattan School of Music și The Juilliard School, unde a lucrat cu legendarii Artur Balsam, Nadia Reisebnerg și Martin Isepp. De-a lungul carierei sale, Paul Andre Bempechat a avut apariții majore în întreaga Europă, la Konzerthaus Berlin, Babican Centre London sau Filarmonica din Meiningen, Stockholm, Helsinki, Rotterdam și Belgrad. 

 

Academia Sunetelor este o celebrare a învățării, în general, și a învățării prin muzică, în special. În cinstea tuturor momentelor în care, în adolescență, în studenție sau în viață, muzica ți-a fost și ție alături la colocvii și examene.

 

Next on his list? AUDITORIUM MAXIMUM.

Ne vedem acolo! 

________________________

 

DIN 2015 PÂNĂ AZI 

 

În numai patru ani de la înființare, Young Famous a concertat alături de un număr impresionant de 16 artiști în tot atâtea concepte inedite de concerte simfonice. Ca de fiecare dată, tânăra orchestră se va afla sub îndrumarea dirijorului clujean Vladimir Agachi - unul dintre cei mai tineri și activi dirijori români. Formarea sa muzicală este marcată de perfecționarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea unuia dintre marii dirjori ai lumii, Daniel Barenboim. 

 

Orchestra se află în al anul #4 de parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și este extrem de activă pe scena socială clujeană, începând cu Zilele Clujului sau orchestre de închiriat și continuând cu concerte neașteptate în tramvai ori centre comerciale. Din 2015 până astăzi, concertele orchestrei au adus în sală aproximativ 15 000 de persoane, îndeplinindu-și, astfel, obiectivul principal: creșterea nivelului de conștientizare a muzicii clasice și oferirea unui suport pentru educarea civică și dezvoltarea personală prin muzică a clujenilor.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


Mera World Music 2024
1-4 AUGUST 2024
Mera World Music
MERA, TRANSILVANIA
MUMUSH 4.0
14-19 August 2024
MUMUSH 4.0
Adrianu Mare
Linea Aspera
21:00 - Saturday, 2 November
Linea Aspera
Club Control