fbpixel
Skip to main content

Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului One World România, revine în 2022 cu peste 60 de filme de lungmetraj și scurtmetraj din întreaga lume, majoritatea în premieră națională. OWR15 abordează holistic noțiunea de „ecologie”, atât din interiorul uman cât și în mediul care îl înconjoară. Astfel, filmele și evenimentele interdisciplinare al ediției de anul acesta creează un ecosistem la fel de complex ca și mediul natural.

Festivalul va avea loc anul acesta în două etape: 

fizic, la București, între și 13 și 22 mai, la Cinema Elvire Popesco, ARCUB, Cinemateca Eforie și alte locații indoor și outdoor din Capitală
și online în toată țara, între 23 și 31 mai.

One World România păstrează secțiunile tematicilor tradiționale ale festivalului: legate de statul de drept și justiția socială, drepturile persoanelor LGBTQ+, refugiați și imigranți, persoanele marginalizate din motive economice, culturale, rasiale. Pe lângă explorarea triadei minte-corp-mediu, ediția de anul acesta aduce în focus una dintre cele mai urgente probleme ecologice: dispariția tot mai accelerată a solului fertil. 

Competiția va cuprinde cele mai incitante filme din selecția de anul acesta, și va fi arbitrată de două jurii: unul format din trei profesioniști de talie internațională și unul din liceeni din întreaga țară.
Abonamentele pentru perioada 13-22 mai, în locații fizice din București sunt disponibile în număr limitat (50) și asigură intrarea la toate proiecțiile festivalului și accesul la catalog. Nu include accesul la gala de deschidere a festivalului, concerte și la alte evenimente speciale.

Programul festivalului va fi disponibil pe www.festival-oneworld.ro