fbpixel
Skip to main content

Program Festivalul Serile Filmului Românesc

Serile Filmului Românesc (SFR) este primul și singurul festival din România dedicat în exclusivitate promovării cinematografiei autohtone. Se află la ediția a 13-a și este organizat de  Asociația ARTIS. Proiectul este rezultatul pasiunii studenților din Asociația Studenților Jurnaliști din Iași pentru cinematografia românească.

Inițiat în 2010, continuat timp de peste un deceniu, cu retrospective, invitați și parteneri din lumea cinematografiei, festivalul a ajuns să fie recunoscut la nivel național de instituțiile reprezentative din mediul cultural.

Unul dintre obiectivele majore ale proiectului îl constituie educarea publicului, prin livrarea unui pachet cultural atractiv, cu o imagine potrivită, de calitate, cu promovarea filmului românesc.  

„Prin organizarea festivalului SFR ne dorim să tragem un semnal de alarmă și cu privire la situația tot mai precară în care se află cinematografele de stat, singurele instituții în care filmul românesc mai poate fi consumat cum se cuvine de către public și să le oferim oamenilor evenimente culturale de care să se bucure, având în vedere pandemia de coronavirus cu care ne confruntăm. În situații de siguranță, ne dorim să readucem oamenii «împreună» în fața marelui ecran, să readucem actorii și regizorii «împreună» pe scena cinematografiei românești de la Iași”. (echipa SFR)

események